INGREDIENTAI (1 porcijai)
1 - 2 vnt. persikų;
150 g. rutuliuko mocarelos ar buratos sūrio;
5-6 vnt. šviežių bazilikų lapelių;
1 a.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus;
1 a.š. (šlakelio) balzaminio acto (nebūtinai);
1/3 a.š. (žiupsnio) drukos.
GAMINIMAS (20 MIN)
Persikus padalinti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti apskritimais. Persikų apskritimus apkepti girliuje ar girinėje keptuvėje ir ištraukus atvėsinti lėkštėje. Mocarelą supjaustyti griežinėliais. Lėkštėje dėlioti persiko griežinėlį, mocarelą ir baziliko lapelį tol, ko baigsis. Viršų apšlakstyti alyvuogių aliejumi, balzamiku, trupučiu druskos.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt