INGREDIENTAI
1kg moliūgo;
0,5 kg maltos jautienos;
2 mažesnės arba 1 didesnė skardinė konservuotų pomidorų;
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau raudonas);
1 vnt paprika;
4 česnako skiltelės;
1 a.š. česnako miltelių;
2 v.š. klevų sirupo;
1/3 a.š. (žiupsnelis) čili dribsnių;
1/3 a.š. (žiupsnelis) džiovinto raudonėlio;
1/3 a.š. druskos;
1/3 a.š. pipirų;
1/3 a.š. aliejaus kepimui.
Patiekimui:
1/3 a.š. kalendros lapelių;
1/3 a.š. laimo skiltelių;
1/3 a.š. čili pipiro
GAMINIMAS (45 MIN)
Moliūgą nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką ir česnaką susmulkiname. Keptuvėje įkaitinam aliejų, apkepiname česnaką. Dedame smulkintą jautieną, kepame dar kelias minutes, kol gražiai paruduoja. Toliau keliauja moliūgas. Kepame tol, kol moliūgas pradeda minkštėti. Dedame papriką, kepame dar kelias minutes. Dedame konservuotus pomidorus, pupeles. Na o dabar eilė visiems prieskoniams – česnako miltelius, raudonėlį, čili dribsnius, druską, pipirus bei klevų sirupą. Viską gerai išmaišome, uždengiame dangtį ir leidžiame pasitroškinti apie 10-15 minučių. Patiekiame su kalendra bei laimo skiltele.
Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com