Šefas rekomenduoja: svogūnų džemas, kuris pagardins visus mėsos patiekalus
Idėja artėjančių švenčių dovanai – pagaminkite svogūnų džemą, sudėkite į gražius uogienės stiklainiukus ir padovanokite artimiesiems gurmanišką skonio patirtį. Nacionalinės šefų rinktinės narys, šefas Vytautas Zdanauskas dalinasi savo firminiu svogūnų džemo receptu. Džemą galite derinti prie įvairių mėsos patiekalų.
INGREDIENTAI
Mėlynieji svogūnai 200 g
Cukrus 30 g
Juodieji serbentai 30 g (gali būti ir šaldytos uogos, taip pat tinka ir uogienė)
Raudonas sausas vynas 70 ml
Raudono vyno actas 20 ml
Čiobreliai, nedidelis pundelis (geriau surišti, kad po to nereikėtų rankioti čiobrelio šakelių)
GAMINIMAS (20 - 30 MIN)
Svogūnus supjaustyti pusmėnuliais, sudėti visus ingredientus ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 20-30 min., būtina retkarčiais pamaišyti.