INGREDIENTAI
400 g. (įprastinis įpakavimas) Auga avinžirnių (rekomenduoju juos, nes kol kas įprastuose prekybos centruose jie geriausios kokybės, nėra pervirę ar persūdyti bei puikiai tinka norint greitai sumaišyti humusą)
2 kupinų šaukštų skrudintų sezamo sėklų
žiupsnelio čili sėklų
2 š. šviesios sezamų pastos (Tahini)
1 š. citrinos sulčių
mažos skiltelės česnako
1 š. avokadų aliejaus (galite keisti į kitą mėgstamą aliejų)
druskos
vandens (pagal norimą konsistenciją)
GAMINIMAS (15 MIN)
Nusunkite ir perskalaukite avinžirnius.
Sudėkite visus produktus (išskyrus vandenį) į maisto smulkintuvą ar kokteilinę ir trinkite iki vientisos masės.
Atsižvelgdami į tai, kaip humusą valgysite (jeigu tepsite – darykite standesnį, jeigu kabinsite daržovių lazdelėmis – lengvesnės konsistencijos), po truputį pildami vandenį išgaukite norimą humuso konsistenciją.
Tokio kiekio humuso užteks 2 – 3 valgytojams.
Humusas laikomas šaldytuve vartojimui bus tinkamas kelias dienas.
Recepto autorius: SoulFood.lt