INGREDIENTAI
Tešlai:
350 g miltų
150 g veganiško sviesto ALSAN BIO
200 ml veganiškos grietinės VALSOIA
1 a.š. cukraus
1/2 a. š. druskos
Įdarui:
3 vnt. nedidelės morkos
3 vnt. nedideli svogūnai
100 g tofu
2 vnt. skiltelės česnako
1/2 a. š. žiupsnis maltų pipirų mišinio
1/2 a. š. žiupsnis kario
2 v. š. šiek tiek aliejaus kepti
GAMINIMAS (50 MIN)
Inde sumaišom 250 g miltų su cukrumi ir druska. Tada sudedam mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir trinam pirštais, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilam veganišką grietinę ir išmaišom tešlą. Beriam likusius miltus ir išminkom tešlą – išeina minkšta, riebi ir nelimpanti prie paviršiaus. Dedam tešlą į šaldytuvą ir palaikom apie 30 min.
Kol tešla šaldytuve, pasiruošiam įdarą. Per burokinę tarką sutarkuojam morkas, smulkiai sukapojam svogūnus ir česnaką, pirštais sutrinam arba sutarkuojam tofu. Viską dedam į keptuvėje įkaitintą aliejų, įberiam šiek tiek maltų pipirų mišinio ir kario, išmaišom. Pamaišant kepinam ant vidutinės kaitros, kol suminkštės morkos.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą plonai iškočiojam ir išspaudžiam apvalias norimo dydžio formeles kibinams (aš naudojau nedidelio puodo dangtį). Įdedam po maždaug du šaukštus įdaro ir užspaudžiam kraštelius. Man išėjo 10 kibinų. Dedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir pašaunam į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepam apie 25 min. Jeigu norisi, kad kibinai būtų traškūs, kepimo eigoje viršutinėje dalyje praduriam po skylutę – kad išgaruotų drėgmė.
Laba skanu patiekti su pomidorų padažu!
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/