Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Tuno kepsneliai lengvai vakarienei ar pietums

2018-05-23
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (6 porcijos)
185 g konservuoto tuno (savo sultyse)
150 ml - 1 stiklinės virtų geltonųjų lęšių
1 vnt kiaušinio
1 v.š.smulkintos kalendros arba svogūnų laiškų
1 vnt. (pusės) svogūno
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų
2 v.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus

Padažui:
2 v. š. natūralaus jogurto
1 vnt nedidelio agurko
1 vnt. (pusės skiltelės) česnako
1/3 a.š. žiupsnio druskos

GAMINIMAS (30 MIN )
Iš anksto išvirti ir atvėsinti lęšius. Labai smulkiai susmulkinti svogūną ir sumaišyti su tunu, įmuštu kiaušiniu, kalendra, lęšiais ir kitais prieskoniais. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus iki vidutinės kaitros. Formuoti norimo dydžio tuno masės blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol bus gražiai apkepę. Padažui agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, įspausti česnaką ir sumaišyti su jogurtu bei žiupsneliu druskos.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt