INGREDIENTAI (2 porcijos)
Ryžiai
1 st. virtų ryžių
Tofu
300 g. extra firm tofu
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Daržovės
1 vnt. nedidelis brokolis
1 vnt. geltonoji paprika (tinka ir raudonoji)
Terijaki padažas
1/4 st. sojų padažo
2 valg. š. ryžių acto
2 valg. š. rudojo cukraus (ar kokosų cukraus)
1/2 valg. š. sezamų aliejaus
1/2 valg. š. šviežio imbiero
1 vnt. skiltelė česnako
1/2 valg. š. kukurūzų krakmolo sumaišyto su 2 valg. š. vandens
Papuošimas
1 a.š. sezamų seklos
1 g. svogūnų laiškai
GAMINIMAS (40 MIN)
Tofu
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temp. Nusausinsi tofu su popieriniu rankšluosčiu, Supjaustyti 1 cm gabalėliais. Sumaišyti su kukurūzų krakmolu ir aliejumi. Išdėlioti tofu ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Kepti vieną pusę apie 15 min, tada apversti tofu gabalėlius į kitą pusę. Iškepęs tofu turi būti švelniai rudos spalvos.
Daržovės
Smulkiai atskirti brokolio žiedinėlius. Papriką supjaustyti apie 1 cm gabalėliais. Pavirti daržoves ant garų apie keletą minučių arba kol į jas bus galima įdurti šakute.
Terijaki padažas
Imbierą, česnaką smulkiai sutarkuoti.Kukurūzų krakmolą sumaišyti su vandeniu iki kol bus vientisa masė. Sumaišyti visus padažo ingredientus ir nedideliame puode keletą minučių pavirti padažą kol jis sutirštės.
Papuošimas
Į lėkštę sudėti ryžius, daržoves, tofu, užpilti padažą. Papuošti smulkiai pjaustytu svogūno laišku ir sezamų sėklomis
Recepto autorius: http://vegimuki.com