Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Sveikesnė meksikietiška vakarienė

2018-05-08
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (2 - 3 porcijos)
500 g. vidutinio kalafioro 
1 a.š. čili miltelių
1/2 a.š. ciberžolės miltelių
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
220 g lieso steiko
0,5 g. sviesto
50 g Čederio sūrio (tarkuoto)
1/2 a.š. čili pipiro (pjaustyto žiedeliais)
1 v. š. natūralaus jogurto
2 g. šviežios kalendros ar svogūnų laiškų

GAMINIMAS (30 MIN )

  1. Kalafiorą supjaustyti išilgai riekelėmis.
  2. Dideliame inde alyvuogių aliejų sumaišyti su čili ir ciberžolės milteliais. Šiame mišinyje apvolioti kalafiorus, kol tolygiai pasidengs, apibarstyti druska ir pipirais.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  4. Kalafiorus paskirstyti kepimo skardoje ir kepti 15−20 min., kol lengvai apkeps.
  5. Steiką supjaustyti labai plonomis išilgomis juostelėmis ir apkepti svieste.
  6. Apkeptus kalafiorus išdėlioti ant orkaitei pritaikytos keptuvės ar skardos dugno, tuomet dėlioti steiko juosteles, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kišti į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
  7. Ištraukus iš orkaitės, apibarstyti šviežia kalendra, čili ir trupučiu jogurto.
  8. Patiekti galima su šviežiai ruošta gvakamole.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt