INGREDIENTAI (4 porcijos)
4 lapų ryžių popieriaus;
12 vnt. krevečių;
1 vnt. mažesnės morkos;
1/2 vnt paprikos;
1/6 vnt. raudongūžio kopūsto
1/2 vnt. mango;
2 g. saujelės rukolos (nebūtina)
1 g. kelių mėtos lapelių
1/3 a.š. kalendros
Krevečių marinatui:
1/3 a.š. (žiupsnelio) druskos;
1/3 a.š. arrba kelių lašelių sriracha padažo ar čili dribsnių
1/2 vnt. citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių ar kokosų aliejaus
GAMINIMAS (45 MIN)
- Krevetes sumaišome su marinatui skirtis ingridientais, leidžiame pastovėti bent 5-10 min, ir šauname į įkaitintą (170 laipsnių) orkaitę, kepam apie 12-15 min.
- Kol kepa krevetės, daržoves supjaustome pailgais ir plonais šiaudeliais.
- Krevetes traukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek pravėsti.
- Pasiruošiame didesnį dubenį su šaltu vandeniu. Imame ryžių popieriaus lapą ir merkiame į vandenį. Nors ant pakuotės nurodyta laikyti apie 1 min, man užteko 35-40 sekundžių.
- Išmirkytą lapą dedame ant lėkštės, į vidų dedame 2-3 krevetes, daržoves, mango bei mėta su kalendra. Užlenkiame kraštus iš dešinės ir kairės, tuomet iš viršaus ir apačios.
- Kartojame viską tol, kol turėsime norimą kiekį Summer Rolls’ų.
Valgome vienus ar su riešutų sviesto padažu, iš karto arba dedamės į pietų dėžutę.
Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com