INGREDIENTAI (1 porcija)
1 vnt. saldžios bulvės;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. aitriųjų paprikų (galit dėt ir daugiau, jei mėgstat aštriai);
½ a.š. kumino;
½ a.š.žiupsnelio druskos;
1 v.š. krakmolo.
Padažui:
1 vnt. avokado;
2 vnt. česnako skiltelių;
1 v.š. kalendros;
1 vnt. citrinos (pusę citrinos sunaudoti sultims)
½ a.š.žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS (20 MIN )
- Bulves supjaustome plonais ir kuo lygesniais šiaudeliais.
- Į dubenėlį supilam alyvuogių aliejų. Kitame dubenėlyje gerai išmaišom prieskonius su krakmolu.
- Bulvių šiaudelius gerai nusausinam, dedam į dubenį su aliejumi ir gerai išvoliojame, kad visi šiaudeliai pasidengtų aliejumi.
- Dabar aliejumi padengtas bulves verčiame į dubenėlį su prieskoniais ir laaabai gerai išmaišome, kad visi šiaudeliai pasidengtų tolygiai.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir gražiai, vieną šalia kito dedame šiaudelius. Skardą šauname į įkaitintą orkaitę (200 °C) ir kepame apie 15 min.
- Kol bulvytės kepa, pasidarom padažą. Visą sudedame į maisto trintuvą ir triname iki kreminės tekstūros.
Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com