INGREDIENTAI (12 porcijų)
4 nedidelės (200 g) morkos
1/2 st. (90 g) obuolių tyrės
1/2 st. (90 g) avižų pieno
1/3 st+2 valg. š. (84 g) rudojo cukraus
1/3 st. (40 g) rapsų aliejaus
1 1/3 st. (156 g) baltų speltos miltų
1 valg. š. maltų linų sėmenų (sumaišyti su 3 valg. š. vandens)
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
1 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. cinamono
1/4 arbat. š. malto muskato
1/4 arbat. š. jūros druskos
Šokoladiniam glajui
50 g juodojo šokolado
1/4 st. pūstos bolivinės balandos
GAMINIMAS (35 MIN)
Morkas smulkiai sutarkuoti. Dideliame dubenyje sumaišyti morkas, obuolių tyrę, pieną, aliejų, cukrų ir linų sėmenis. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Miltų mišinį per kelis kartus suberti į drėgnų ingredientų dubenį. Šaukštu paskirstyti tešlą aliejumi išteptoje spurgų kepimo formoje. Kepti 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atvėsinti spurgas. Ištirpinti šokoladą. Spurgas gražesne puse iki pusės įmerkti į šokoladą, iškart ištraukti. Apibarstyti pūsta bolivine balanda.
Recepto autorius: http://vegimuki.com