Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Morkų spurgos (keptos orkaitėje)

2018-09-14
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (12 porcijų)
4 nedidelės (200 g) morkos
1/2 st. (90 g) obuolių tyrės
1/2 st. (90 g) avižų pieno
1/3 st+2 valg. š. (84 g) rudojo cukraus
1/3 st. (40 g) rapsų aliejaus
1 1/3 st. (156 g) baltų speltos miltų
1 valg. š. maltų linų sėmenų (sumaišyti su 3 valg. š. vandens)
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
1 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. cinamono
1/4 arbat. š. malto muskato
1/4 arbat. š. jūros druskos

Šokoladiniam glajui
50 g juodojo šokolado
1/4 st. pūstos bolivinės balandos

GAMINIMAS (35 MIN)
Morkas smulkiai sutarkuoti. Dideliame dubenyje sumaišyti morkas, obuolių tyrę, pieną, aliejų, cukrų ir linų sėmenis. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Miltų mišinį per kelis kartus suberti į drėgnų ingredientų dubenį. Šaukštu paskirstyti tešlą aliejumi išteptoje spurgų kepimo formoje. Kepti 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atvėsinti spurgas. Ištirpinti šokoladą. Spurgas gražesne puse iki pusės įmerkti į šokoladą, iškart ištraukti. Apibarstyti pūsta bolivine balanda.

Recepto autorius: http://vegimuki.com