Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Keptų moliūgų ir avinžirnių salotos

2018-10-17
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (1 porcija)
6 vnt griežinėlių moliūgo
200 g.  skardinės avinžirnių
6 vnt. riekelių cukinijos
1/4 raudonos paprikos
30 g. (dviejų saujų) špinatų ar kitokių salotų
2 v. š. aliejaus ir mėgstamų prieskonių (naudojau rūkytą papriką, ciberžolę, česnaką, šiek tiek kario prieskonių ir žolelių)
1/3 a.š. žiupsnio druskos

Padažui:
2 v. š. tahini
2 v. š. vandens
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. agavų sirupo
1/4 v. š. sojos padažo
1/4 v. š. česnakų miltelių
1/3 a.š. žiupsnelio druskos

GAMINIMAS (30 MIN)
Moliūgą supjaustome kubeliais, sumaišome su šaukštu aliejaus bei prieskoniais ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Avinžirnius nuplauname ir taip pat sumaišome su aliejumi, prieskoniais ir dedame į skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Kol moliūgas ir avinžirniai kepa, supjaustome cukiniją bei papriką ir sumaišome su salotomis. Atskirame dubenėlyje sumaišome padažą. Į lėkštę dedame salotas, iškepusį moliūgą ir avinžirnius, viską apliejame padažu. Dar galima pabarstyti moliūgų ar saulėgrąžų sėklų. Skanaus. 

Recepto autoriusFollow your spoon