INGREDIENTAI (4 porcijos)
200 ml grikių miltų;
200 ml migdolų pieno;
1 vnt. prinokęs bananas;
1 v. š. agavų sirupo;
2 v. š. čija miltų;
1 a. š. sodos;
1 a. š. kepimo miltelių;
1/2 a.š. (žiupsnelis) druskos;
2 v. š. aliejaus kepimui
2 v.š. uogienės, bananų ir/ar kitų pagardų
GAMINIMAS (20 - 30 MIN)
Dubenyje sumaišom sausus produktus: grikių miltus, čija miltus, sodą, kepimo miltelius, druską. Tada įmaišom trintą bananą, migdolų pieną, agavų sirupą. Išeina tiršta, puri tešla. Kepam blynus ant vidutinės kaitros, kol paviršius įgauna tamsiai rudą spalvą (kadangi grikių miltai tamsūs, iškepę blynai taip pat neįprastai tamsios spalvos). Dar šiltus pampučkėlius patiekiam su uogiene, pjaustytais bananais ar kitais priedais.
PASTABOS
Čija miltus galima pasigaminti ir namuose – tiesiog sumalant čija sėklytes. Kaip alternatyvą galima naudoti smulkintus linų sėmenis, tačiau nesu tikra, ar ir šiuo atveju blynai bus tokie pat purūs. Vietoj migdolų pieno galima naudoti kitą mėgstamą.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt