INGREDIENTAI
400 ml kokosų pieno
800 ml vandens
2 vnt. prinokę bananai
4-6 v. š. tapijokos miltų
3-5 v. š. kokosų žiedų cukraus
1/3 a.š. žiupsnis druskos
1/3 a.š. truputis cinamono
GAMINIMAS (20 MIN)
Gaminimas (variantas nr. 1)
Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti tapijokos miltus, išmaišyti, kad nebūtų grumstelių ir toliau maišant užvirti. Įberti druskos, kokosų žiedų cukraus, sudėti lazdelėmis pjaustytus bananus. Pavirti apie 10 min. Patiekti karštą arba šaltą, apibarstyti cinamonu.
Gaminimas (variantas nr. 2)
Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti kokosų žiedų cukrų, druską ir užvirti. Tuomet supilti į blenderį, suberti tapijokos miltus ir šiek tiek patrinti. Tuomet vėl supilti į puodą, suberti lazdelėmis pjaustytus bananus ir pavirti apie 10 min. Šiuo atveju į karštą skystį suberti tapijokos miltai sušoks į gabalus, o patrynus kokteilinėje liks savotiški ikrai. Užsienio šalyse tokios tonsistencijos sriubai/pudingui pagaminti naudojamas specialus tapijokos ikrų pusfabrikatis.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt