INGREDIENTAI (4-6 porcijos)
3 vnt. didelių persikų
3 vnt. rutuliukų buratos arba mocarelos sūrio
60 -80 g. (2 saujų) sultenės salotų
60 -80 g. (2 saujų) gražgarstės salotų
3 vnt vidutinio dydžio agurkų
60 ml (pusės stiklinės) saulėgrąžų sėklų
4 g. šviežių bazilikų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1/3 a.š. žiupsnio druskos
GAMINIMAS (20 MIN)
Saulėgrąžų sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais. Persikus perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti skiltelėmis. Bazilikus susmulkinti. Į salotų dubenį ar didesnę lėkštę suberti sultenes, gražgarstes ir agurkus. Sūrio kamuoliukus sudėti centre, persikus sudėlioti ant salotų. Viršų apibarstyti saulėgrąžomis, bazilikais ir druska. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt