INGREDIENTAI
~1 kg bulvių
~150 g kvietinių miltų (naudojau pilno grūdo)
1-2 a.š.kiaušinių pakaitalo (nebūtina)
0.5-1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 a.š. druskos pagal skonį
1/2 a.š. prieskonių (naudojau rytietiškų prieskonių ir žolelių mišinius)
2- 3 v.š. aliejaus kepti
GAMINIMAS (50 MIN)
Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti, sutarkuoti stambia tarka. Atskirame inde sumaišyti miltus, kiaušinio pakaitalą, kepimo miltelius, druską, prieskonius. Mišinį suberti į tarkuotas bulves ir išminkyti tešlą. Formuoti kotletukus ir kepti ant lėtos ugnies įkaitusiame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Patiekti šiltus (nors gardus ir atšalę) su kopūstų salotomis, šaltibarščiais, anakardžių grietine ar kuo tik norisi.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/