Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Ant laužo kepta vištiena

2018-08-03
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI
1kg vištienos kulšelių;
Salotoms sezoninių daržovių: paprikos, kukurūzų, pomidorų, smidrų ir pan.;

Chimichurri marinatui:
10 g. petražolių;
1/2 a.š. kalendros;
1 vnt. čili pipiro;
1 vnt. - 3-4  česnako skiltelių;
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
1/3 a.š. džiovinto čiobrelio;
1/2 a.š. druskos.

GAMINIMAS 
Gaminame Chimichurri: labai smulkiai sukapojame petražoles, kalendrą, čili pipiriuką, česnaką ir gerai sumaišome su likusiais ingridientais. Vištienos kulšeles nuplauname, popieriniais rankšluosčiais nusausiname ir gerai įtriname Chimichurri marinatu bei paliekame šaldytuve marinuotis. Idealiausia – parą, iš bėdos užteks 12 valandų. Prieš kepant vištieną, pasiruošiame daržoves: nuplauname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pabarstome druska, pipirais bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Kepant ant griliaus – VARTYKITE, VARTYKITE IR DAR KARTĄ VARTYKITE vištieną. Į pabaigą ant griliaus keliauja daržovės. Kepant orkaitėje – įkaitinam iki 170 – 180 laipsnių, kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame vištieną, kepame apie 15 – 20 minučių, šalia dedame daržoves ir dar kepame apie 10 – 15 minučių.

Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com