This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Ėriuko šonkaulių receptas

2018-09-06
Share your recipe

Šefas Jevgenijus Volkov su Delfi skaitytojais dalinasi dar vienu nesunkiai paruošiamu, bet itin gardžiu receptu – ėriuko šonkauliukais su jaunomis daržovėmis. Vasarą prisiminsime ne tik dėl gaivių ledų ar kokteilių, bet ir dėl sultingų barbekiu patiekalų, o šis gali būti pagaminamas ir jūsų virtuvėje! Nepamirškite panaudoti ir firminio padažo mėsai

INGREDIENTAI  
Ėriuko šonkauliukai 160 / 180 g
Bulvės 100 g
Mažos morkos 40 g
Smidrai 60 g
Salotinis svogūnas 40 g
Aliejus
Akmens druska
„Tellicherry“ pipirai

GAMINIMAS (60 MIN)
Valyta bulvė supjaustoma 2 mm riekelėmis. Riekelės blanširuojamos karštame vandenyje apie 5-6 minutes ir susukamos į rožytės formą. Jaunos morkos ir smidrai nuvalomi ir blanširuojami. Prieš patiekiant su patiekalu kaip garnyrą, suformuotos bulvės apkepamos su kitomis daržovėmis naudojant aliejų, druską ir pipirus.
Ėriuko šonkauliukai apkepami keptuvėje, naudojant druską ir pipirus. Mėsos kepimo lygį  išsirenkame pagal norą. Apkeptas daržoves sudedame į lėkštę, ėriuko šonkauliukus prieš pateikiant apvoliojame žaliuose džiūvėsėliuose. Pilamas padažas.
Skanaus!