Šefas rekomenduoja: panaudokite moliūgą gardžiam džemui
Moliūgas – tikras rudens karalius. Šią daržovę galima panaudoti įvairiais būdais, tad šįkart išbandykite Nacionalinės šefų rinktinės nario Nikitos Vorniko siūlomą moliūgų džemo receptą. Virtuvė pakvips išskirtiniais aromatais!
INGREDIENTAI
700 g moliūgo
250 g cukraus
100 ml apelsinų sulčių
100 ml citrinos sulčių
apelsino/ citrinos žievelės
kardamono
cinamono lazdelės
GAMINIMAS (50 MIN)
Supjaustykite moliūgą kubeliais. Sudėkite į puodą, supilkite cukrų, apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite cinamono lazdelių, įpjaustykite apelsino, citrinos žievelių. Virkite ant vidutinės ugnies apie 30 min. Šis džemas puikiai tiks tiek prie konditerinių patiekalų, tiek derinant su mėsa. Skanaus!