INGREDIENTAI
1/2 puodelio pilno grūdo speltos miltų
1 šaukšto kokosų cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių maca miltelių (nebūtina)
1/4 šaukštelio cinamono
Žiupsnelio druskos
1/2 puodelio augalinio pieno
1- 2 v.š. kokosų aliejaus kepimui
Karamelizuotoms kriaušėms:
1 šaukšto kokosų aliejaus
2 šaukštų kokosų cukraus
1/4 puodelio augalinio pieno
1 nedidelės kriaušės
GAMINIMAS (30 MIN)
Dubenyje sumaišome sausus produktus, pilame augalinį pieną ir gerai išmaišome. Keptuvę patepame truputėliu kokosų aliejaus ir kepame blynus po kelias minutes iš abiejų pusių (čia labai svarbu nesvylanti keptuvė!). Kol blynai kepa, kriaušę nulupame ir supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame kokosų aliejų, kai jis ištirpsta, dedame kokosų cukrų ir išmaišome, maišome 1-2min., kol cukrus ištirpsta. Pilame augalinį pieną ir toliau maišome (atsargiai, pienas labai suputos, todėl svarbu nesustoti maišyti). Po kelių minučių sudedame kriaušę, šiek tiek sumažiname kaitrą, ir kaitiname kokias 5min., kartais vis pamaišant, kol karamelė sutirštėja. Baigus kaitinti karamelę, ją kelioms minutėms paliekame, šiek tiek atvėsiname. Karamelines kriaušes pilame ant blynų, galima užbarstyti pasmulkintų migdolų ar kitokių riešutų, mėgaujamės kiekvienu kąsniu.
Recepto autorius: Follow your spoon