INGREDIENTAI (6 porcijos)
Bolivinės balandos
- 1 st. bolivinės balandos
- 1/2 arbat. š. ciberžolės
Daržovės
- 2,5-3 st. cukinijų, smulkiai supjaustytų
- 1 morka, supjaustyta julien būdu (šiaudeliais)
- 1 raudonoji paprika, smulkiai supjaustyta
- 1 st. brokolių, supjaustytų smulkiais žiedynėliais
- 1 st. šaldytų kukurūzų
Prieskoniai
- 1 česnakas, sukapotas
- 2 valg. š. aliejaus, kepimui
- 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. kumino miltelių
- 1/2 arbat. š. kalendros miltelių
- 1/3 arbat. š. čili pipirų grudelių
- 1 arbat. š. aštraus padažo (naudojau „Sriracha“)
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- baltųjų pipirų
- Himalajų druskos
GAMINIMAS (20 MIN)
Bolivines balandas išvirti pagal ant įpakavimo nurodytą instrukciją. Išvirusias sumaišyti su ciberžole. Keptuvėje arba wok'e įkaitinti aliejų. Suberti sukapotą česnaką, prieskonius, išskyrus pipirus, druską. Pakepti apie 30 s. Suberti morką. Ją apkepti apie 1 min. Suberti daržoves, išskyrus brokolį. Jas maišant kepti apie 3 min. Suberti brokolį. Kepti apie 2 min. Išjungti temp. Suberti bolivines balandas. Įpilti citrinos sulčių, aštraus padažo, įberti pipirų, druskos. Viską sumaišyti.
Recepto autorius: http://vegimuki.com