This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Skirmantas Valiulis stebisi lietuvių „užsipicinimu“

2007-08-28
Publish your own article

Dažnam iš mūsų puikiai žinomas televizijos ir kino kritikas Skirmantas Valiulis gyvenime vadovaujasi principu „Skubėk pamažu“.

Kaip atrodo įprastas Jūsų rytas?

6 val. Dušas. Kava. Žinios per radiją.

Dažnai gaminate? Ar turite savo firminį patiekalą? Kokį?

Nedažnai. Mano firminis patiekalas – šaltanosiai: specialiai „sutaisytos“ virtos bulvės viduje, aplink – tešla, valgoma su sviestu ir grietine.

Pietaujate namie ar mieste?

Mieste.

Kas dažniausiai lemia Jūsų pasirinkimą, kur valgyti ar tiesiog praleisti laiką su draugais?

Pertraukos tarp paskaitų, posėdžių ir filmų.

Kokia Jūsų mėgstamiausia (dažniausiai lankoma) vieta Vilniuje? Kodėl?

Pilies gatvė. Patogiausias kelias tarp Žurnalistikos institutų, knygynų ir VU bibliotekos.

Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas?

Bulvių košė su spirgučiais. Gaila, kad bulvės taip brangsta...

Kokios virtuvės mėgėjas esate?

Sveikos.

Esate tradicinis lietuvis, mėgstantis cepelinus ir kitus bulvinius patiekalus?

Mėgstu ir kitokius bulvinius patiekalus bei miltinius blynus.

Vis labiau Lietuvoje populiarėja kitų pasaulio virtuvių restoranai. Kaip manote, ar greit neužmiršime, kokie yra nacionalinės virtuvės patiekalai?

Stebiuosi lietuvišku „užsipicinimu“.

Tradicinis lietuvis į restoraną ar kavinę užėjęs pavalgyti dažniausiai neužtrunka nė valandos, o štai užsienietis čia gali praleisti nuo valandos iki trijų ar keturių. Kaip manote, kodėl taip yra?

Mėgstu dirbti ir bendrauti kavinėje, kartais ilgokai.

Ar yra didelis skirtumas tarp Lietuvos ir užsienio restoranų? Galbūt kokioje nors kelionėje įsiminė aplankytas restoranas...

Didžiausias skirtumas – lietuviški tualetai. Juose vis ko nors trūksta. Šiuo požiūriu nustebino JAV.

Mieliau apsiperkate turguje, kur daržovėmis prekiauja močiutės, ar prekybos centruose? Kodėl?

Turguje visuomet gali paragautu ir pabendrauti.

Ar pirkdamas maisto produktus žiūrite į etiketę ar tik į kainą? Kas lemia Jūsų pasirinkimą?

Nepasitikėjimas. Kartą Kalėdoms užsisakiau keptą žąsį, o gavau kažką pajuodusio ir neįkandamo.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija