This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Ramūnas Šimukauskas: „Norėčiau paragauti keptų skėrių...“

2008-01-31
Publish your own article

Kauno mažojo teatro aktorius bei „Extra FM“ radijo laidų vedėjas Ramūnas Šimukauskas maitinimosi tradicijų į savo gyvenimą stengiasi neįsileisti. „Mėgstu paprastą, bet neprastą maistą, mieliau valgau Vidurio Europos virtuvės patiekalus, nes jaučiu, kad tai proprosenelių palikimas ir man jis tiesiog skanus.

„O kaip pusryčiaujate?“, – pasiteiravome aktoriaus. „Mano pusryčiai prasideda kasdien vis kitu laiku ir tikrai nėra ankstyvi. Didžioji dalis piliečių tuo metu tikriausiai jau pietauja“, – šypsosi Ramūnas. Pasak jo, didžiam maisto tradicijų sergėtojų nusivylimui, jo pusryčiai nėra susiję su kava ar arbata, sumuštiniais arba tradicine kiaušiniene. „Valgau tai, ko tą dieną norisi, tai gali būti kokie nors lenkiški blynai su kopūstais arba aštri meksikietiška sriuba.

Ramūnas sako, jog mielai ragauja ir kitų šalių virtuvių patiekalus, tačiau niekaip negali priprasti prie ryžių. „Man ryžiai – beviltiškiausias garnyras prie bet kokio patiekalo, todėl net ir kinų valgius valgau be šio produkto. Dar vienas bjaurus produktas filmo „Dievų miškas“ aktoriui yra jūrų gėrybės. „Aš jas vadinu „jūrų bjaurybėmis“, negaliu pakęsti net šios subtiliosios virtuvės kvapo“, – savo nemėgstamus patiekalus vardija Ramūnas.

Be abejonės, Ramūnas turi ir tiek akiai, tiek skrandžiui mielų skanėstų. „Labai įdomi pasirodė turkų virtuvė. Teko keletą savaičių praleisti Stambule – tikrai labai skanu. Tik noriu „perspėti“, kad tai, ką jūs gaunate mūsų kebabų kioskeliuose, tikrai negalima vadinti tikraisiais turkiškais kebabais. Net nežinau, kaip tai pavadinti. Gal „nesąmonė su kopūstais“?“, – šmaikštauja aktorius. Besilankydamas Laplandijoje Ramūnas ragavo patiekalų iš elnienos, kurie aktoriui labai patiko, todėl siūlo paragauti visiems. „Ir pačią skaniausią lašišos sriubą valgiau būtent Laplandijoje“, – priduria Ramūnas.

Mėgstate saldumynus? „Nesu šių dalykų mėgėjas, bet kai užsinoriu, griebiu porciją vanilinių ledų arba važiuoju į „Pizza Jazz“ ir suvalgau austrišką štrudelį su karštu vanilės užpilu“. O svajonių patiekalas? Yra toks? „Svajonių patiekalo neturiu, bet visai norėčiau pakeliauti po Tailandą ir paragauti tenai keptų skėrių“, – nusišypso Ramūnas.

Jolanta Bagurskienė
Asmeninio archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija