This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Nedas Šinkūnas negali atsispirti austrėms

2007-12-18
Publish your own article

Daugybė mums žinomų veidų šmėžuoja tai spaudoje, tai televizijoje, todėl apie tai, ką jie valgo, geria, kuo vaišina ar vaišinasi, žinome beveik viską. Tad visai smalsu pažvelgti į mažiau žinomo žmogaus meniu. Pašnekinome radijo stoties „Extra FM“ direktorių Nedą Šinkūną. Tie, kurie klausosi šios radijo stoties, žino, kad jos eteryje perskaityta nemažai mūsų svetainės naujienų...

Dažniau valgote kavinaitėse, restoranuose, ar šeimininkaujate savo virtuvėje?
Gyvenimo ritmas labai spartus, tad pačiam gaminti maistą nėra laiko. Kadangi pastaruoju metu valgau tik sveiką maistą, pietauju tik tose kavinėse, kurios tokio maisto gali pasiūlyti.

Ką labiau mėgstate gurkšnoti – kavą ar arbatą?
Be abejonės arbatą. Kavą dažniausiai geriu be kofeino, tačiau tokios Lietuvoje pasiūlyti gali vos keletas viešojo maitinimo įstaigų. Mano mėgiamiausia kava – „Starbucks“, tačiau jos įsigyti Lietuvoje kol kas nėra galimybės.

Ką valgote pusryčiams? Tradicinę kiaušinienę, sumuštinius, o gal visai nepusryčiaujate?
Pusryčiauju visada ir labiausiai mėgstu košę, jei kas nors jos pagamina (šmaikštauja p. Nedas). Kiaušinienę arba omletą kepu tuomet, kai ryte turiu daugiau laiko, o jei ne, tradiciškai užkandu sumuštinių su arbata.

Pasak p. Nedo, jis visiškai nevalgo baltos duonos, o kiaušinienę kepa tik su pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi.

Ar dažnai ragaujate tradicinius lietuviškus patiekalus? Kokia, Jūsų nuomone, yra lietuviška virtuvė?
Lietuviška virtuvė? Jei galvoje turite cepelinus, koldūnus, vėdarus ir panašius dalykus, tai jų tikrai nevalgau. Jei dar su riebiais „spirgiais“ – iš viso katastrofa. Dar ne taip seniai tikrai labai mėgau, tačiau man pradėjo rūpėti mano sveikata ir tokio maisto mano racione nebeliko.

Minėjote, kad nemažai keliaujate. Kurios šalies virtuvė ir kokie patiekalai paliko didžiausią įspūdį?
Ypatingą įspūdį paliko graikų virtuvė ir tokie skanėstai kaip suflaki, tsatsiki ir anyžinė ouzo.

Gana dažnai lankotės Anglijoje. Ar patinka angliški patiekalai?
Anglų maistas yra greitasis maistas – „Mc Donald‘s“, „KFC“, „Fish and Chips“ ir t. t.

Vadinamieji „English Breakfeast“, pačių britų manymu, yra labai sveikas maistas. Tačiau kaip visada viskas priklauso nuo produktų, iš kurių valgis yra ruošiamas.

Kuri aplankytų pasaulio šalių virtuvė labiausiai nepatiko?
Labiausiai nepatiko Turkijos maistas ir specifiniai padažai, patiekiami kartu su daržovėmis.

Kokios šalies, kurioje dar nesilankėte, patiekalų labiausiai norėtumėte paragauti? Kokios šalies virtuvė jums daro įspūdį?
Kiekvienos šalies virtuvė kažkuo ypatinga. Kadangi labai noriu pamatyti Lotynų Ameriką bei daug esu girdėjęs apie patiekalą „Argentinian Steak“, būtent jo ir norėčiau paragauti.

Gal mokate gaminti kokį ypatingą patiekalą, kuriuo visada vaišinate svečius?
Manęs niekada nebūna namie, tad su šia problema susiduriu retai. Bet „tokiai bėdai ištikus“, visada turiu ouzo ar kokio nors rūšinio sauso vyno, kuriais svečius ir pavaišinčiau.

Ar egzistuoja koks a la Nedas asmeninis receptas?
Kadangi maisto ruošai laiko turiu ne daug, papasakosiu, kaip skaniai galima atsigaivinti karštą vasaros dieną. Taip daro turkai: sodos vandenį sumaišo su vyšnių uogiene.

Pats mėgstamiausias Jūsų patiekalas, kuriam negalite atsispirti?
Negaliu atsispirti austrėms...

Ačiū už pokalbį.

Jolanta Bagurskienė
Meniu.lt informacija