This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kaip išblaškyti pietų nuobodulį?

2010-01-18
Publish your own article

Turbūt ne kartą pastebėjote, kad kelias valandas intensyviai padirbėjus, išėjus papietauti grįžtame apsnūdę ir sunku susikaupti. Šiuo atveju reikėtų prisiminti vasaros metu užšaldytas uogas...

Britų mokslininkai nustatė, kad rytais vertėtų suvalgyti šilauogių indelį – jos gerina koncentraciją bei atmintį. Šių uogų poveikis organizmui tęsiasi net penkias valandas. Mokslininkų teigimu, uogose didelis antioksidantų kiekis, kurie stimuliuoja smegenų kraujotaką.

Siekdami patvirtinti savo hipotezę, mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 40 studentų, nuo 18 iki 30 metų amžiaus. Tiriamiesiems duota suvalgyti uogų, vėliau jiems reikėjo atlikti pratimus. Tokiu būdu siekta nustatyti studentų koncentraciją. Mokslininkai pastebėjo, kad dienos pradžioje nebuvo jokio skirtumo tarp tų studentų, kurie valgė uogas ir kurie jų nevalgė, tačiau pirmųjų koncentracija į dienos pabaigą smuko 20 procentų.

Šilauogėse yra taip pat daug vitamino C ir E bei flavanoidų, kurie kovoja su naujadarais, apsaugo nuo degeneracinių ligų ir padeda numesti nereikalingus kilogramus. Vertingų savybių turi ir kitos uogos. Ypač vertingos mėlynės. Jos taip pat kaip ir šilauogės gerina atmintį, o taip pat gerina regėjimą, saugo nuo akių ligų, skrandžio gleivinę nuo opų, mažina kraujo krešumą ir kita.

Elena Germanovič
Šaltinis: blog.taragana.com
Nuotraukos: Corbis.com
Meniu.lt informacija