INGREDIENTAI
2 gerai prinokusių bananų
12 minkštų datulių
3 šaukštų riešutų sviesto (aš dėjau traškų žemės riešutų su reišutų gabaliukais)
Žiupsnio druskos
6 šaukštų kakavos
6 šaukštų ištirpinto kokosų aliejaus
1-2 šaukštų agavų sirupo (pagal norimą saldumą; arba klevų/datulių sirupo)
GAMINIMAS
1. Bananus supjaustome kelių cm storio gabaliukais, sudedame į dėžutę išklotą kepimo popieriumi taip, kad bananų gabaliukai nesiliestų ir dedame į šaldymo kamerą nakčiai.
2. Iš datulių išimame kauliukus, datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie minutę. Rankiniu blenderiu datules sutriname. Į datulių masę įmaišome riešutų sviestą ir druską.
3.Ant kiekvieno banano gabaliuko šaukšteliu ar mentele dosniai tepame datulių masės. Vėl dedame porai valandų į šaldiklį.
4. Kakavą gerai sumaišome su kokosų aliejumi ir sirupu. Kiekvieną banano gabaliuką apliejame šokoladu (darbuojamės greitai, nes bananai visai greit pradeda tirpti), galima pabarstyti kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais. Vėl dedame į kamerą bent porai valandų.
5. Prieš valgant kelias minutes palaikome kambario temperatūroje.