This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis

2017-11-23
Share your recipe

INGRIDIENTAI (10-12 porcijų)

Kepimo forma

75 g. Sviesto
160 g. Cukraus
300 g. „Philadelphia“ sūrio (bet kokio kito grietinėlės sūrio)
3 vnt. Kiaušinių
200 g. Miltų
1,5 Arbat. šaukštas kepimo miltelių
100 g. Juodojo šokolado
2 vnt. Kriaušių 
30 g. Migdolų plokštelių

GAMINIMO BŪDAS (20 min. + 60 min.)

Į dubenį sudėkite sviestą (minkštą sviestą, tad valandą iki gaminimo ištraukite sviestą iš šaldytuvo) ir cukrų. Išplakite. Pamažu sudėkite sūrį, įmuškite trynius. Viską gerai išmaišykite. Kitame inde iki standžių putų išplakite baltymus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pakaitomis su baltymais dėkite į sviesto, sūrio ir trynių masę. Susmulkinkite šokoladą smulkiais gabalėliais (arba naudokite šokolado dribsnius) ir įmaišykite į tešlą. Kai viską sudėsite, gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Pabarstykite migdolų plokštelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite ir kepkite apie 50-60 min.) arba tol, kol įkištą medinį pagaliuką ištrauksite sausą. Palaukite, kol atvės ir skanaukite.

Recepto autorius: www.virtuvezaliems.wordpress.com