INGREDIENTAI
Sūrio pyrago masei:
125 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia light)
300 g natūralaus jogurto
2 vnt. kiaušinių
1 v. š.skystos stevijos
3 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
1 vnt. sutarkuotos žaliosios citrinos žievelės
Pagrindui:
250 ml. 1 stiklinės migdolų miltų
2 v. š. sviesto
GAMINIMAS (45 MIN + ATVĖSINIMAS)
- Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir rankomis sutrinti su migdolų miltais iki lipnios masės.
- Ant kepimo skardos dugno pakloti kepimo popieriaus, tolygiai padengti migdoline mase ir prispausti pirštais.
- Pagrindą pakepti 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet ištraukti ir palikti atvėsti.
- Kol pyrago pagrindas vėsta, maisto smulkintuve iki vientisos masės sumaišyti visus sūrio pyrago masės ingridientus.
- Skystą masę pilti ant migdolinio pagrindo ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti dar 20 minučių.
- Ištraukus sūrio pyragą iš orkaitės, atvėsinti ir palaikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
- Galima papuošti avietėmis, žaliųjų citrinų griežinėliais ar mėtų lapeliais.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt