INGREDIENTAI (8 - 10 porcijos)
3 x po 400 g. indelių graikiško jogurto
2 vnt bananų
6 vnt. datulių
250 ml stiklinės aviečių
250 ml stiklinės juodujų serbentų ar mėlynių
1 v. š. medaus
30 g želatinos (po 10 g kiekvienam sluoksniui)
GAMINIMAS
Pirmas sluoksnis
- Vieną indelį graikiško jogurto sutrinti maisto smulkintuvu su bananu, trimis datulėmis ir avietėmis.
- Šlakelyje šilto vandens ištirpinti 10 g želatinos ir įmaišyti ją su jogurtine mase.
- Pilti uogų ir jogurto masę į torto formą ir palikti valandą stingti šaldytuve.
Antras sluoksnis:
- Kai pirmas aviečių sluoksnis bus sustingęs, pradėti ruošti antrą sluoksnį.
- Vieną jogurto indelį sumaišyti su medumi ir ištirpinta želatina, užpilti ant jau sustingusio aviečių sluoksnio ir palikti valandą šaldytuve sustingti.
Trečias sluoksnis:
- Kai antras sluoksnis sustings, paskutinį jogurto indelį sutrinti su bananu, datulėmis, juodaisiais serbentais ir sumaišyti su ištirpinta želatina.
- Pilti ant jau sustingusio antrojo sluoksnio. Ir palikti šaldytuve per naktį.
Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis uogomis
Recepto autorius: https://mitybologija.lt