This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Šokoladinis pyragas - brownies

2017-12-07
Share your recipe

INGREDIENTAI (9 porcijos)

250 g juodo šokolado
170 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
100 g miltų

GAMINIMO BŪDAS (45 min. + 30 min atvėsti)

Užsikaičiame orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, pasiruošiame „garų vonelę“: į puodą pilame vandens ir ant jo viršaus uždedame dubenį (dubuo turėtų nesiliesti su vandeniu, o būti virš jo, kad įkaistų ne nuo tiesioginio sąlyčio su vandeniu, o nuo vandens garų). Tada toje voneleje ištirpdome gabalėliais pjaustytą sviestą kartu su sutrumpintu šokoladu iki vientisos masės. Šokoladui ir sviestui pilnai išsilydžius, nukeliame dubenį ir leidžiame šiek tiek atvėsi.

Atskiriame inde gerai išsiplakame kiaušinius su cukrumi. Tada į jį suverčiame pravėsusį tirpintą šokoladą su sviestu, gerai išmaišome, ir beriame miltus, šiek tiek druskos ir vėl viską gerai išmaišome.

Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi (prieš jį įklojant, gerai suglamžom, sekundei pakišam po tekančiu vandeniu – bus lengviau viską gražiai patiesti). Supilame gautą šokoladinę masę ir kepame 30-35 min. Pyragui iškepus, paliekam jį atvėsti. Patiekiame su ledais.

 

Recepto autorius: https://maistokeliones.lt/