This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Humusas su skrudintomis sezamų sėklomis

2018-11-19
Share your recipe

INGREDIENTAI 

400 g. (įprastinis įpakavimas) Auga avinžirnių (rekomenduoju juos, nes kol kas įprastuose prekybos centruose jie geriausios kokybės, nėra pervirę ar persūdyti bei puikiai tinka norint greitai sumaišyti humusą)
2 kupinų šaukštų skrudintų sezamo sėklų
žiupsnelio čili sėklų
2 š. šviesios sezamų pastos (Tahini)
1 š. citrinos sulčių
mažos skiltelės česnako
1 š. avokadų aliejaus (galite keisti į kitą mėgstamą aliejų)
druskos
vandens (pagal norimą konsistenciją)

GAMINIMAS (15 MIN)

Nusunkite ir perskalaukite avinžirnius.
Sudėkite visus produktus (išskyrus vandenį) į maisto smulkintuvą ar kokteilinę ir trinkite iki vientisos masės.
Atsižvelgdami į tai, kaip humusą valgysite (jeigu tepsite – darykite standesnį, jeigu kabinsite daržovių lazdelėmis – lengvesnės konsistencijos), po truputį pildami vandenį išgaukite norimą humuso konsistenciją.
Tokio kiekio humuso užteks 2 – 3 valgytojams.
Humusas laikomas šaldytuve vartojimui bus tinkamas kelias dienas.

Recepto autorius: SoulFood.lt