This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Rūkytų jalapenų majonezas

2018-11-13
Share your recipe

Šis majonezas yra ne toks, kokį įprastai rasite prekybos centre. Nacionalinės šefų rinktinės narys, „City Chef“ virtuvės šefas Artūras Samavičius dalinasi naminiu rūkytų jalapenų majonezo receptu – šį pagardą galite derinti ir prie savo firminio burgerio ir prie bet kokių užkandžių, kur norite šiek tiek aštrumo. Galite derinti ir prie savo firminio burgerio ir prie bet kokių užkandžių, kur norite šiek tiek aštrumo.

 

INGREDIENTAI

2 vnt.    kiaušinių trynių
40 g       Dijon garstyčių
5 g         smulkiai kapoto česnako
300 g     linų sėmenų ir rapsų aliejaus
80 g       rūkytų jalapenų pastos (Chipotle)
10 g       rūkytos paprikos miltelių
10 g       obuolių acto
Druska, pipirai (pagal skonį)

 

GAMINIMAS (20 - 30 MIN)

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinio trynius, įdėkite garstyčias, česnaką.
2. Inde su kiaušinio tryniu intensyviai sukite masę rankiniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
3. Plona srovele pradėkite pilti aliejų ir nuolat sukite plakinį. Kai emulsijos apimtis padidės, aliejaus galite įpilti vis daugiau ir daugiau.
4. Baigdami sukti, supilkite rūkytų jalapenų pastą, rūkytų paprikų miltelius, obuolių actą ir viską gerai išmaišykite.
5. Sudėkite majonezą į sandarų indelį ir laikykite jį šaldytuve apie savaitę.