INGREDIENTAI (4 porcijos)
300 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio prieskonių mišinio (muskato, cinamono, gvazdikėlių)
2 arb. šaukštelių džiovinto smulkinto imbiero
1-2 valg. šaukštų kakavos (nebūtinai)
125 g sviesto
100 g rudojo cukraus
3 valg. šaukštų medaus
GAMINIMO BŪDAS (60 min.)
Miltus, sodą/kepimo miltelius, priekonius sumaišyti dubenyje. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinti iki sirupo sviestą su cukrumi ir medumi, supilti į miltų masę. Gerai sumaišyti ir šiek tiek paminkyti. Gaunasi minkšta rieboka tešla.
Jau galima įjungti orkaitę, ją reikia įkaitinit iki 180 laipsnių. Pasitiesti ant stalviršio kepimo popieriaus ir po dalį kočioti 5 mm storumo tešlą (dalinant į 2-3 ar net 4 dalis). Formelių pagalba formuoti sausainukus. Sausainukus perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aš naudojau metalinę mentelę - nuo jos riebūs sausainiai lengvai nuslysta, o keliant rankomis gali prarasti formą. Taip pat svarbu neiškočioti tešlos per plonai.
Kepti 7-12 min. Man užteko 7. Papildomos minutės vieną skardą sausainių pavertė degėsiais...Tad neperkepkite.
Rezultatas puikus - belieka pasipuošti ir gražiai susidėti į dėželę Kalėdoms :)
Recepto autorė: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ ; http://noriuvalgyti.blogspot.lt