This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Citrinis kremas (Lemon curd)

2018-02-06
Share your recipe

INGREDIENTAI (4 porcijos)

3 kiaušinių
250 g cukraus
125 ml citrinos sulčių
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
80 g sviesto

GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)

Dubenyje virš garų ištirpinti sviestą, šluotele įmaišyti cukrų, tada plaktus kiaušinius, sumaišius įpilti citrinos sultis ir sudėti citrinos žieveles (neįtarkuokite baltosios dalies, kuri yra karti). Gerai išmaišyti, kol ištirpsta cukrus. Palikti ramiai (nemaišant) kaisti apie 15 minučių. O tada jau išmaišyti. Masė turi būti sutirštėjusi. Tuomet kremą perkošti, kad neliktų jokių gumulėlių ir citrinos žievelės. Atvėsęs kremas dar kiek sutirštėja. Skanaus!

Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ http://noriuvalgyti.blogspot.lt