Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Prekybos centrams nurodyta mažinti kulinarijos cechuose gaminamos produkcijos asortimentą (VMVT)

2007-03-05
Paskelbk savo straipsnį

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) kovo 1 d. vyko susitikimas su Prekybos įmonių asociacijos direktoriumi Valdu Sutkumi ir didžiųjų prekybos centrų – UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Palink“ ir UAB „Maxima LT“ vadovais dėl kulinarijos cechuose gaminamos produkcijos išvežimo į kitus mažmeninės prekybos centrus.

Susitikimo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas UAB „Rivona“ atstovui įteikė pirmąjį kulinarijos cechui suteiktą veterinarijos patvirtinimą išvežti pagamintą produkciją į kitas prekybos vietas. Tai pirmas Lietuvoje kulinarijos cechas, kuris šiuo metu atitinka keliamus kulinarijos cechams reikalavimus.

Susitikimo metu svarstyti klausimai dėl kulinarijos cechams keliamų reikalavimų įgyvendinimo, todėl prekybos centrams dar kartą nurodyta iki šių metų kovo 6 d. pateikti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai raštiškus įsipareigojimus dėl kulinarijos cechuose gaminamų gaminių asortimento ir jo kiekio sumažinimo. „Kulinarijos cechuose negali būti vykdoma maisto gaminių gamyba, viršijanti gamybos pajėgumus“, – dar kartą pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas.

Išnagrinėjusi raštiškus įsipareigojimus ir nustačiusi, kad prekybos centrų kulinarijos cechai atitinka jiems keliamus reikalavimus pagal 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 853/2004 , nustatantį konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priims atitinkamus sprendimus dėl kulinarijos cechams pastovaus ar laikino numerio suteikimo patvirtinimo išvežti produkciją į kitas prekybos vietas. Turėdamos laikiną patvirtinimo numerį, įmonės turės galimybę realizuoti kulinarijos cechuose pagamintus mėsos, žuvies gaminius Lietuvoje, turint pastovų patvirtinimo numerį – ir kitose Europos Sąjungos šalyse. Šiai minčiai pritarė ir UAB „Maxima LT“ vadovas S. Marcinkevičius ir UAB „Palink“ vadovas A. Mackevičius.

UAB „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Paulo Peereboom patikino, kad jau šių metų kovo 7 d. bus užbaigta kulinarijos cecho rekonstrukcija, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba galės įvertinti kulinarijos cecho atitikimą reikalavimams ir įteikti veterinarijos patvirtinimo sertifikatą.

Visi dalyvavę priėjo išvadą, kad svarbiausias tikslas – siekti, kad vartotojams būtų tiekiami tik saugūs ir kokybiški maisto produktai.

VMVT informacija