Virtuvės meistrai, LRVVKA nariai, pažėrė daug gražių idėjų gamindami savo patiekalus ir pristatydami modernios lietuviškos virtuvės galimybes:
Darius Dabrovolskas, LRVVKA Tarybos narys (restoranas „Neringa“, Vilnius), ruošė šaltą užkandį „Amūras su marinuotomis daržovėmis ir pomidorų padažu“ ir karštą žuvies patiekalą - „Keptas plačiakaktis su perliniu kuskusu ir olandišku padažu“ (Plačiakaktis, amūras - AB „Išlaužo žuvis“).
Tomo Rimydžio, LRVVKA Tarybos nario, patiekalo gamybos ir pristatymo procesas buvo palydėtas žiūrovų aplodismentais. „Per naktį kepta nugarinė, skaninta rozmarinų aliejumi, su morkų-svarainių kremu, su grūstų bulvių koše, keptais burokeliais, Oscar padažu, spanguolių vinigretu ir žolelėmis” - subtilus patiekalas iš „Agrovet“ produkcijos buvo pateiktas įsimintinai moderniu būdu: kiaulienos nugarinę su “prailgintu” šonkauliu panardinus į dūmų skraistę po UAB „Sangaida“ stikliniu gaubtu.
Stasys Vitkus, viešbučio „Gabija“ Palangoje, virtuvės šefas pateikė patiekalus lietuvišku tradiciniu būdu su modernia gaidele: „Jautienos antrekotinė su šonkauliu, pateikta su mėlyno pelėsio bulvių koše, rūkytų slyvų padažu ir karamelizuotom slyvom“ ir „Jautienos T-bon ant skrudintos šoninės su pasternokų paplotėliu (rosti) ir pankolio skiltelėmis“. P. Stasys priminė skanias lietuviškas daržoves – pasternokus, taip pat naudojo AB „Vilkyškių pieninė“ sūrį su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“ tradicinei bulvių košei suteikdamas modernumo ir naujo skonio.
Ruslan Bolgov, LRVVKA narys, šiltai bendravo su žiūrovais ir nuoširdžiai dalinosi savo originaliomis idėjomis, pristatydamas įmonių grupei „KG Group“ priklausančių Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų produkciją. Ruslanas pristatė 3 patiekalus: “Vištienos sriuba su puriais mocarellos raviolli“, „Burokelių griežinėliai su keptos vištienos gabaliukais bei pesto padažu“, „Vištienos ir Chorizo dešrelių plovas, pagardintas rūkyta saldžiąja paprika bei geltonąja morka“. Visuose patiekaluose buvo naudojama Viščiuko broilerio sparno peteliai "Tulpės“ - naujiena Lietuvoje. Iškepus sparnelio „Tulpę“ patogu ją paimti už apnuoginto kauliuko valgant. Pasak R. Bolgovo: „iš sparnų „Tulpių“ galima paruošti daugybę įvairių patiekalų. Pavyzdžiui, svečius nustebinsite pavaišinę tradiciniu lietuvišku kūgeliu, į kurį bus įkeptos „Tulpės“, o kauliukai kyšos išlindę.“ Subtiliai prabangiose lėkštėse išdėliotus lietuviškus burokėlius, taip reikalingus mūsų organizmui pavasario metu, renginiui atvežė UAB „Litbana“, kaip ir visas kitas naudotas daržoves. Ypatingo dėmesio susilaukė rankų darbo raviolli su AB „Vilkyškių peininė“ mocarellos sūriu viduje – subtilus švelnus sūrio skonis, ypatingai tinkantis su vištienos sultiniu.
Visi dalyviai vaišinosi UAB „Agrovet“ plonomis ir storomis baltomis dešrelėmis, pagamintomis natūraliose avienos ir kiaulienos žarnose ir apkeptomis grilyje, bei kiaulienos karšto rūkymo šonkauliais.
Prie mėsos patiekalų gaivinamai derėjo lietuviškų Marinuotų burokėlių salotos gardintos saulėgrąžomis, kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniu bei Morkų salotos su wasabi ir sezamo prieskoniu. Visas lietuviškas daržoves draugiškai parūpino UAB „Litbana“, prieskonius derino prie patiekalų – AS „Santa Maria“ technologas Artūras Braslauskas. Patiekalus pristatė Aldona Gečiene (restoranas „California Gourmet“) ir Ruslan Bolgov, (viešbutis „Amberton“, Vilnius).
Pertraukos metu svečiai buvo vaišinami „Nestle Ice Cream“ įvairių skonių ledais. Š.m. naujienos rinkoje: Nestle avietinis šerbetas, Nestle latte kavos ledai, taip pat užsitarnavusiais gerą vardą vaniliniais ledais PLATINIUM, Nestle grietinėlės ledais ir Nestle "Kit Kat" ledais.
LRVVKA ir AB „Vilkyškių peininė“ pristatė dar kelis patiekalus iš bendro projekto – populiarinti lietuvišką sūrį, skleisti lietuviško sūrio kultūrą čia Lietuvoje, jo gimtinėje. Daugiausiai dalyvių dėmesio sulaukė „Mažosios Lietuvos keksiukai“ - gardūs karšti pyragėliai, tinkantys vaišinti svečius pusryčių metu, patiekti prie sultinio pietų metu ir tiesiog pasiūlyti kaip karštą užkandį. Pagrindines keksiukų skonines savybes formuoja lietuviškas Vilkyškių varškės sūris (tikantis kepimui) ir šalto rūkymo šoninė. Visus visuomeninio maitinimo sektoriaus atstovus LRVVKA kviečia papildyti savo valgiaraštį „Mažosios Lietuvos keksiukais“ nekeičiant jų pavadinimo ir receptūros – tai nauja LRVVKA tradicija – turėti LRVVKA meistrų rekomenduojamų patiekalų liniją savo maitinimo įstaigoje.
Visi pristatyti patiekalai buvo meistriškai išguldyti UAB „Sangaida“ stilingose lėkštėse, stalo serviravimo induose, kurie suteikia patiekalams papildomo modernumo, paryškina patiekalo skonį.
Lietuviška virtuvė gali būti moderni. Tai įrodė LRVVKA meistrai, pristatę renginio metu 20 autentiškų patiekalų: nuo pusryčių iki pietų valgiaraščio.
Už lango šviečiant speiguotai saulei, “Amberton Klaipėda” restorano salėje aidėjo juokas, ovacijos ir plojimai, palydintys madų kolekciją: LRVVKA nariai smagiai žingsniavo įsivaizduojamu podiumu ir aidint “fashion TV” stiliaus muzikai išradingai pristatinėjo UAB “Jokado projektai” siūlomus stilingus ir patogius darbo drabužius padavėjams ir virėjams.
Prieš smagų narių pasirodymą, visi dalyviai vaišinosi moderniais pusryčiais, kurie paįvairins kiekvieno restorano ir kavinės asortimentą: tai minkštučiai karšti vafliai su Nestle desertiniais padažais ir vanilės ankštimis (tiekėjas UAB „Sanitex“ (Promo Cash&Carry), UAB Nestle Baltics, AS „Santa Maria“), suktas japonišku stiliumi omletas (kiaušinio plakinys – UAB Reaton, daržovės – UAB „Litbana“), Agrovet pieniškos dešrelės kataichi ir springrolls tešloje (kataishi, springrolls tešlos - UAB „Reaton“), bemielės sluoksniuotos tešlos vegetariški krepšeliai (bemielė sluoksniuota tešla – UAB „Sanitex“, daržovės – UAB „Litbana“), mini kruasanai ir silkė, kam rytais norisi sūraus (UAB „Reaton“) ir glaistyti lietuviški sūreliai (AB „Vilkyškių pieninė).
Pusryčius ryte svečiams gamino LRVVKA tarybos nariai, tarptautinių kulinarinių konkursų laureatai: Honorata Lyndo, Liucija Makovska, Halina Vyšnevskaja ir Stanislav Kizenevič.
Linksmąją ir skaniąją pusryčių dalį pratęsė profesinė mokomoji prezentacinė renginio dalis.
Ilgamečio LRVVKA rėmėjo ir partnerio kompanijos „Farm Frites“ atstovė Dina Freiberga priminė lietuviams nepakeičiamų gruzdintų bulvyčių savybes, panaudojimo galimybes HoReCa sektoriuje, bei pristatė įmonės naujienas – vištienos kepsnelius. Dina įvardino neabejotinas „Farm Frites“ produkcijos naudas visuomeninio maitinimo įmonėms – garnyro gaminimo greitis, subalansuotas skonis, minimalus žaliavos paruošimo laikas, konkurencinga kaina, puikūs lengvi produkto pateikimo vartotojui būdai (išsinešimui), ypač tinkantys pavasario-vasaros sezonui.
UAB „Nestle Baltic“ atstovas pristatė NESCAFE Alegria kavos sprendimą – kavos virimo aparatų efektyvaus panaudojimo galimybes.
UAB „Manjana“ - profesionalūs švaros sprendimų konsultantai ir partneriai perdavė linkėjimus pajūriui, apdovanojo 10 renginio dalyvių kasdienės švaros palaikymo priemonėmis.
LRVVKA gretos iškilmingai pasipildė 4 naujais nariais: Vaida Jonkuvienė (UAB “Baresta”, Klaipėda; gamybos vadovė), Rita Tamašauskienė (UAB “Hotel Neris”, viešbutis „Park Inn Kaunas”, Kaunas, vyr. virėja), Justinas Kapkovičius (“IDW Esperanza Resort” laisvalaikio centras, Trakų raj., gamybos vedėjo pavaduotojas), Ossama Charafeddine (UAB "Makro Food", Vilnius, vyr. technologas), kurie savo meistriškumą iš karto privalėjo įrodyti virtuvėje gamindami modernius lietuviškus patiekalus:
Rita Tamašauskienė gamino gaivias pavasarines „Parūkyto šamo salotas su Mexicano sūrio spurgytėmis“. AB „Išlaužo žuvis“ šviežutėlis švelniai rūkytas šamas puikiai derėjo su AB „Vilkyškių pieninė“ varškės sūriu „Maxicano“ - gausiai pagardintu prieskoniais, UAB „Litbana“ pristatytų salotų įvairovė patiekalą padarė ypač pavasarišką ir gaivų.
Justinas Kapkovičius įdėjo nemažai triūso ir minčių kurdamas savo pristatomą patiekalą „Lietuviškos avienos nugarinė moderniu stiliumi su bulviniais švilpikais, krienų kremu, lietuviškų šakniavaisių traškučiais ir mini daržovytėmis“ - modernioje „Sangaidos“ lėkštėje patiekalas atrodė įspūdingai ir šventiškai. Tinkamą patiekalui mėsą patiekė UAB „Agrovet“, naudoti prieskoniai – „Santa Maria“.
Vaida Jonkuvienė kartu su virtuvės guru Aldona Gečiene (restoranas „Californija Gourmet“) pristatė dvi variacijas karšto žuvies užkandžio - „Kepto lietuviško karpio file su gelteklių ir kokoso pieno padažu su juodaisiais lęšiais ir avokado putomis“. Sukurti įspūdingi, akį žavintys savo ryškiomis spalvomis ir žadinantys apetitą, du vizualiai skirtingi patiekalai, moderniose lėkštėse išdėliojus identiškus produktus.