Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

LRVVKA aptarė praėjusių metų veiklą

2007-02-05
Paskelbk savo straipsnį

Sausio 14 d. Vilniuje, kavinėje „Alisa“ įvyko Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) visuotinis ataskaitinis susirinkimas, į kurį buvo sukviesti asociacijos nariai ir rėmėjai. Atvykusieji skubėjo apžiūrėti nuotraukų ekspozicijos – užfiksuotų svarbiausių 2006 m. įvykių. Visiems buvo malonu prisiminti praėjusias ir jau primirštas akimirkas.


Praėję metai buvo turtingi renginiais

Visi susirinkusieji neabejotinai pritarė, kad didžiausias 2006 m. LRVVKA pasiekimas – kovo 11-16 d. Oklende, Naujojoje Zelandijoje, įvykęs Pasaulinės šefų draugijų asociacijos (WACS) kongresas, kurio metu LRVVKA buvo priimta į Pasaulinės šefų draugijų asociacijos narius. Tai yra didžiulis kokybinis žingsnis, žengtas į priekį tobulėjimo profesinėje srityje ir pasaulinio pripažinimo link, toliau sėkmingai vystant LRVVKA veiklą.

Buvo surengtos 5 prezentacijos Vilniuje, Palangoje, Šiauliuose ir Druskininkuose, kurios pritraukė didžiulį skaičių profesionalų, besidominčių naujovėmis Lietuvos produktų ir įrengimų rinkoje. Prezentacijų metu savo profesine patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai ir medalių laimėtojai – LRVVKA nariai.

Džiaugiamės LRVVKA organizuotais čempionatais Lietuvoje. Balandžio mėn. LRVVKA kartu su „Bonduelle“ organizavo konkurso „Žalioji Bonduelle kepurė 2006“ Lietuvos atrankinį turą, kurio nugalėtoja Druskininkų restorano „SPA Vilnius“ virėja Irma Kirklytė dalyvavo konkurso finaliniame etape, vykusiame gegužės 13 d. Varšuvoje.
Gegužės 11-13 d. parodų centre „Litexpo“ „BAF“ parodos metu LRVVKA kartu su žurnalu „Geras skonis“ surengė 3-ąjį Lietuvos Grilio čempionatą, kuriame varžėsi 8 komandos iš Lietuvos. Čempionato nugalėtojai – komanda „Grill United“, kuriai atstovavo UAB „Maisto fabrikas“ virėjai Vilma Saulienė ir Gintaras Abaravičius bei viešbučio „Novotel“ virėjas Virginijus Brakauskas buvo apdovanoti kelione į VIII-ąjį Pasaulio Grilio čempionatą.

2006 m. ypatingas dėmesys buvo skirtas Lietuvos virėjų rinktinei „Gintarinis aljansas“, kuri dalyvavo net trijuose tarptautiniuose projektuose: kovo 10-12 d. Sankt-Peterburge, Rusijoje, vykusiame Baltijos šalių konkurse „Baltijos kulinarinė žvaigždė“, liepos 21-23 d. Lenkijos mieste Vroclave vykusiame VIII-ajame Pasaulio Grilio čempionate ir spalio 4-7 d. Rusijos sostinėje Maskvoje vykusiame Kremliaus kulinarinės taurės čempionate. Komandos pasiekimai praėjusiais metais verti pasididžiavimo: jautienos kepsnys Pasauliniame Grilio čempionate buvo įvertintas garbinga V-ąja vieta, o Maskvoje komandos pasirodymas buvo įvertintas 15 sidabro, 4 bronzos medaliais ir 8 diplomais.

2006 m. skirta daug dėmesio ir profesiniam virėjų tobulėjimui. Liepos mėn. buvo organizuota kelionė į VIII-ąjį Pasaulio Grilio čempionatą, kuriame virėjai iš visos Lietuvos galėjo pasimokyti ne tik patiekalų kepimo ant grotelių subtilybių, pabendrauti su kitų šalių specialistais, bet ir aplankyti žymiausias senovinio miesto Vroclavo vietas.
Lapkričio 16-20 d. buvo organizuoti tarptautinės italų akademijos „ALMA“ itališkos virtuvės kursai, kuriuos pravedė akademijos dėstytojas Silvio Salmoiraghi.


Planai 2007-iems metams

2007 m. LRVVKA savo veiklą planuoja vystyti tomis pačiomis kryptimis: prezentacijos, konkursai, mokymai. Susirinkimo metu buvo pristatyti nauji ir įdomūs projektai ateinantiems metams, kuriuose kviečiami dalyvauti tiek LRVVKA nariai, tiek šefai ir virėjai, nepriklausantys LRVVK asociacijai.

Pasaulinės šefų asociacija WACS inicijavo konkursą „Global Chef‘s Challenge“, kurio finalas vyks Pasaulinio WACS kongreso metu 2008 m. gegužės 11-15 d. Dubajuje. Jo metu bus karūnuotas geriausias pasaulio virėjas. Į konkurso finalą Dubajuje bus atrinkti 7 geriausi WACS regionų šefai. LRVVKA 2007 m. numato organizuoti šio konkurso nacionalinius turus: atrankinį nacionalinį turą kovo 17-18 d. ir nacionalinio turą finalą balandžio 28-29 d. Nacionalinio konkurso nugalėtojas dalyvaus Šiaurės Europos regiono pusfinalyje 2007 m. spalio 31 – lapkričio 4 d. Taline. Pusfinalio Taline nugalėtojas vyks 2008 m. į Dubajų.

2007 m. lapkričio 24-25 d. numatytas dar vienas įdomus LRVVKA projektas – „Talentų konkursas“. Šio projekto pagrindinis tikslas – paskatinti įvairių amžiaus grupių bei įvairių specializacijų virėjus parodyti savo sugebėjimus tiek gaminant patiekalus, konditerinius gaminius, tiek dekoruojant stalus įvairiomis figūromis iš šokolado, karamelės, marcipano, ledo, daržovių ar vaisių.

Taip pat numatomi nacionaliniai konkursai „Žalioji Bonduelle kepurė“ ir „Santa Maria“, kuriuose bus privalu naudoti „Bonduelle“ šaldytas daržoves ir „Santa Maria“ prieskonius.
Numatoma organizuoti 4-ąjį Lietuvos Grilio čempionatą.
2007 m. numatyta giliau panagrinėti itališką virtuvę. Profesionalus dėstytojas bus kviečiamas pravesti mokymo ciklus, skirtus atskiroms produktų grupėms – mėsai, žuviai ir konditerijai.
Taip pat numatoma 2007 m. dalyvauti tarptautiniuose čempionatuose Sankt-Peterburge ir Maskvoje.

Susirinkimo metu buvo atkreiptas ypatingas dėmesys į praėjusių metų LRVVKA narių aktyvumą, atsakomybę ir įsipareigojimus asociacijai. Už asociacijos nario pareigų nevykdymą buvo pasiūlyta pašalinti 3 narius: Editą Paulauskienę (išvykusi iš Lietuvos nuo 2002 m.), Adą Žalyną ir Dalią Tidikytę (nedalyvavo nė viename susirinkime, nesumokėję nario mokesčio). Šių narių pašalinimui beveik vienbalsiai pritarė LRVVKA nariai.

Po oficialių kalbų ir rimtų darbų LRVVKA nariams ir rėmėjams buvo pasiūlyta smagiai praleisti sekmadienio popietę. Buvo paskelbtos LRVVKA linksmosios 2006 m. nominacijos: „Metų įvykis“, „Metų darbo procesas“, „Stilingiausias virėjas“, „Metų šypsena“ ir kt., sukėlusios dalyvavusių audringus plojimus. Prizus nominacijų nugalėtojams įsteigė LRVVKA rėmėjai: UAB „Kemitek“, „Bonduelle“, „Baltic Master“, „Santa Maria“. Renginio metu surengtas kasmetinis „Skaniausio patiekalo“ konkursas, kurio nugalėtoja tapo viešbučio „Šarūnas“ šefė Dalia Ruzgienė su patiekalu „Įdarytas karpis“. Po to susirinkusiųjų laukė smagus pasišokimas su „Linedance“ šokių mokytojomis, pradedant „Country“ šokiais, „Škotiška polka“ ir baigiant „Tvistu“, kurį įveikti šokių nuvargintiems dalyviams sekėsi sunkiausiai.

LRVVKA ir Meniu.lt informacija