„Nowaco“ -
lyderis HoReCa tiekėjų sferoje
UAB „Nowaco Lietuva“
– jau antrą dešimtmetį Lietuvos rinkoje dirbanti įmonė,
užsiimanti šaldytų, atvėsintų ir kitokių maisto produktų
tiekimu maitinimo ir mažmeninės prekybos sektoriui. Europoje
„Nowaco“ pavadinimas žinomas nuo 1972 m. – tais metais buvo
įkurta motininė kompanija Danijoje, kuri vėliau išsiplėtė į 8
valstybes. Kartu su giminingomis įmonėmis Latvijoje ir Estijoje
„Nowaco“ siekia užimti lyderio pozicijas HoReCa tiekėjų
sektoriuje Baltijos šalyse.
2011 m. „Nowaco“ tapo
didelio tarptautinio koncerno „Bidvest Group“dalis ir tai dar
labiau sustiprina įmonės pozicijas rinkoje. Šis koncernas užsiima
įvairia veikla daugelyje užsienio šalių. Didelė reikšmė
teikiama maisto produktų tiekimui – įvairiose šalyse įsigytos
maisto produktų distribucijos įmonės ir nuosavos žvejybos, žuvies
ir maisto pramonės įmonės. Tai suteikia šiam koncernui ir jam
priklausančioms įmonėms neabejotinus privalumus – galimybę
pirkėjams geromis kainomis pasiūlyti išskirtinį ir labai platų
asortimentą, kontroliuoti ir užtikrinti tiekiamų produktų
kokybę.
„Nowaco Lietuva“ – kokybės
garantas
Siekiant patenkinti klientų poreikius, „Nowaco“
tiekiamų produktų asortimentas nuolat plečiamas, įvedamos
naujos paslaugų ir prekių grupės. Nuo įmonės veiklos pradžios
viena pagrindinių tiekiamų produktų grupių buvo įvairių rūšių
šaldytos žuvys ir kiti šaldyti jūrų produktai. Siūlomi
produktai visada turi reikalingus sertifikatus, įmonės vadybininkai
gali suteikti informaciją apie žuvies kilmę ir transportavimo
sąlygas – o tai yra labai svarbu siekiant gauti kokybišką
produktą.
Skirtingos žuvys atkeliauja iš įvairių šalių
ir tiekėjų. Ilgametis darbas su patikrintais, stambiais tiekėjais
leidžia išlaikyti pastovią, aukštą „Nowaco“ siūlomų
produktų kokybę. Produkcija perkama tik iš ISO ir HACCP kokybės
kontrolės sistemas įdiegusių įmonių ir yra nuolat audituojama.
„Nowaco“ bendrovės specialistai kontroliuoja visų produktų
gamybos, apdorojimo bei fasavimo procesus. Žuvies kokybė yra
patikrinama keletą kartų – pagavus žuvį daromi
mikrobiologiniai, parazitologiniai, cheminės taršos ir sunkiųjų
metalų taršos tyrimai. Žuvis siunčiama į Lietuvą tik
įsitikinus, kad ji atitinka Europos Sąjungos keliamus reikalavimus.
Net ir visą reikiamą dokumentaciją turinti produkcija dažnai dar
kartą tikrinama Lietuvos pasienio veterinarinės tarnybos.
Įmonė
„Nowaco“ visada kreipė didelį dėmesį į transportuojamų ir
sandėliuojamų produktų šaldymo režimo palaikymą. „Nowaco“
bene vieninteliai gali pasigirti, kad Lietuvoje atitinkamus produktus
– pavyzdžiui, gelsvapelekį tuną – sandėliuoja giluminio
šaldymo kamerose (prie -60 °C temperatūros) ir taip ilgiau
išlaiko produkto teigiamas savybes nepakitusias. O didelis
transporto su šaldytuvais parkas užtikrina greitą produktų
pristatymą visose Baltijos šalyse.
Pagrindiniai „Nowaco“ siūlomi produktai:
- Šaldytos žuvys
- Žuvies gaminiai
- Šaldytos jūrų gėrybės
- Paukštienos, žvėrienos ir kitokios mėsos sušaldyti ir atšaldyti įvairaus fasavimo produktai
- Įvairios šaldytos daržovės
- Bulvės fri ir kiti bulvių gaminiai
- Šaldytos uogos ir grybai
- Miltiniai ir bulviniai pusgaminiai
- Šaldyti duonos gaminiai
- Ledai
- Bakalėjos prekės – padažai, aliejai, prieskoniai, arbatos ir kt.
Žuvies ir mėsos produktų didelė dalis fasuojama ir šaldoma nuosavuose cechuose. Naudojama kokybiška pakuotė, užtikrinanti ypatingą produkto apsaugą.
Įmonė taip pat organizuoja mokymus virėjams, kurių metu pasidalinti patirtimi, kviečiami patyrę virtuvės meistrai iš užsienio. Pavyzdžiui, lapkričio pradžioje, „Nowaco“ kvietimu, su Lietuvos virėjais pasidalinti žiniomis atvyko pasaulinio lygio žvaigždė iš Didžiosios Britanijos, restoranų šefas ir dviejų restoranų, turinčių net po 2 „Michelin“ žvaigdes, savininkas Martin Blunos.
UAB
„Nowaco Lietuva“ klientams gali pasiūlyti ir logistikos
paslaugas. Nesvarbu, ar tai būtų eksliuzyvinio produkto vienetinis
užsakymas iš užsienio, ar vietinio gamintojo produkcija, „Nowaco“
maisto produktus sandėliuos ir transportuos tinkamomis sąlygomis ir
pristatys sutartu laiku į sutartą vietą. Kiekviena paslauga yra
pritaikoma individualiems klientų pageidavimams.
„Nowaco
Horeca Exclusive“ - kokybiškų produktų linija
Siekdami
patenkinti aukštesnės kokybės produktų poreikį, 2010 metais
bendrovė „Nowaco“ pradėjo gaminti „ Nowaco Horeca Exclusive“
linijos produktus, skirtus HoReCa sektoriui, o taip pat ir mažmeninei
prekybai. „Nowaco Horeca Exclusive“ produktų kataloge virėjai
ras šaldytos žuvies ir jūrų produktus, sufasuotus patogioje 2,5-3
kg pakuotėje ir nuo įprastinės produkcijos besiskiriančiais dar
aukštesne kokybe. Produktai pakuotėse padalinti vienodo dydžio
porcijomis.
Šios linijos produktai idealiai tinka aukštos
kokybės patiekalų gamybai. Filetuojant žuvį pašalinamos
blogesnės kokybės žuvies dalys, tokios kaip papilvės, riebalai,
kaulai. Vandens kiekis tiek ant produkto (ledo glazūra siekia tik 10
% bendros masės), tiek jo viduje yra mažesnis lyginant su kitais
tos pačios žuvies rūšies šaldytais produktais, todėl produkto
išeiga, gaminant tuos pačius patiekalus, yra didesnė. Taigi ir
nuostoliai virtuvėje mažesni. Tai ne tušti reklaminiai teiginiai,
o tyrimų ir bandymų metu įrodyti rezultatai.
„Nowaco“
HoReCa sektoriaus vadovas Andrejus Šulmeister pateikė įtikinamą
argumentą, kodėl verta rinktis kokybiškas, nors ir šiek tiek
brangesnes žaliavas. Bandymų metu buvo lygintos specifikacijos,
vienos iš „Nowaco Horeca Exclusive“ žuvies rūšių ir tos
pačios, tačiau ne „Nowaco“ tiekiamos, žuvies rūšies. Bandymų
metu žuvies savybės buvo tiriamos dviem etapais: žuvies
atlaidinimas ir žuvies terminis apdorojimas. Vienodomis sąlygomis
(+4 °C) buvo atlaidinta po 3 kilogramus kiekvienos žuvies
mėginio. Iš 3 kg „Nowaco Horeca Exclusive“ žuvies po
atlaidinimo gauta 2,7 kg, iš kitos žuvies mėginio – 2,1 kg
atitirpusios žuvies. Tolesniame, terminio apdorojimo etape,
keptuvėje iškepus abu mėginius, „Nowaco Horeca Exclusive“
žuvies gauta 2,43 kg, kito mėginio - 1,89 kg žuvies.
Bandymų
rezultatai vaizdžiai įrodo, jog gaminant iš „Nowaco Horeca
Exclusive“ produktų linijos žaliavos, gaunama pusė kilogramo
daugiau galutinio produkto, nei iš analogiškos standartiškai
apdorotos ir supakuotos žuvies – tai yra 4-5 porcijomis daugiau –
atitinkamai padidėja ir virtuvės pelningumas.
Su „Nowaco
Horeca Exclusive“ produkcija pasiekiamos didesnės išeigos dėl
mažesnio ledo glazūros kiekio, todėl gaunami mažesni masės
nuostoliai. Esant mažesniems nuostoliams, virtuvės šefams nereikės
prieš vadovus teisintis „kur dingsta žuvis“.
Pilnas
„Nowaco“ siūlomas asortimentas – interneto svetainėje
www.nowaco.lt.
Kontaktai pasiteiravimui ir užsakymams: tel. (8 37) 490790, 8
699 52005, el. p. nowaco@nowaco.lt
UAB „Nowaco Lietuva“ informacija