Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Geriausių Lietuvos virėjų, konditerių ir talentų konkursas

2012-10-01
Paskelbk savo straipsnį

Virėjai ir konditeriai, pretenduojantys dalyvauti konkurse, iki 2012-10-29 dienos 17 val. privalo atsiųsti LRVVK asociacijai el. paštu, paštu arba pristatyti į LRVVKA būstinę savo konkursinių patiekalų nuotraukas su receptūromis ir technologijos aprašymais (patiekalus konkursui bus galima tobulinti) bei savo portretinę nuotrauką. Kandidatai apie atrankos rezultatus – ar pateko į konkursą – 2012-10-31 dieną bus informuoti asmeniškai; rezultatai bus paskelbti LRVVK asociacijos tinklapyje www.lrvvk.lt. Pretendentus į konkursą atrinks kompetentinga nepriklausomų ekspertų komisija.

Konkurso metu virėjai ringe per 3,5 valandos privalės pagaminti po 6 porcijas šių patiekalų, panaudojant privalomus produktus:

-užkandį;
-karštąjį patiekalą;
-desertą.

Konkurso metu dalyviai pagrindiniais privalomais produktais bus aprūpinami. Privalomų produktų sąrašas yra nurodyti konkursų taisyklėse.

Konkurso metu konditeriai ringe per 3,5 valandos privalės:

- pagaminti 15 vnt. identiškų mini pyragaičių (10 vnt. pateikti kaip ekspoziciją, 5 vnt. ragavimui komisijai);
- papuošti 2 kg torto pusgaminį (galima atsinešti) laisvai pasirinkta tema. Torto dekoracijos turi būti valgomos ir gaminamos konkurso metu. Ilgai stingstančius (ilgiau nei 3 val.) dekoro elementus galima atsinešti, bet vietoje turi būti pademonstruota jų gamyba.

Talentų konkurse gali dalyvauti tiek virėjai, tiek konditeriai bent vienoje iš pasirinktų kategorujų:

- banketinis patiekalas 8 asmenims (ruošiamas iš mėsos, paukštienos, laukinienos, žuvies ar jūrų gėrybių su garnyrais);
- vestuvinis tortas (iki 6 kg);
- meninė kompozicija iš valgomų medžiagų laisvai pasirinkta tema (darbai iš sviesto, margarino, meniniai dirbiniai iš maisto produktų, kompozicijos iš drožinėtų vaisių ir daržovių, darbai iš šokolado, marcipano, karamelės, meniniai dirbiniai iš tešlos, cukrinės gėlės). Maksimalus leidžiamas darbų aukštis 1,60 metro, plotis – 1 metras.

Talentų konkursui dalyvių skaičius neribojamas ir atrankos turas nebus vykdomas. Konkursui darbai yra paruošiami iš anksto ir eksponuojami pagal galimybes nuo 1 iki 3 dienų

Konkurso dalyvių darbus vertins kompetentinga tarptautinė komisija.

Detalesnės konkursų taisyklės:

Informacija tel. 8-5-2723171, 8 615 67 405 , el. p. info@lrvvk.lt, http://www.lrvvk.lt

Nuotrauka: sxc.hu