Svečių pasitikimui „Amerikos Ambasados“ virtuvės šefė Honorata Lyndo sūdytą parūkytą antienos krūtinėlę patiekė trimis būdais: su karamelizuotais kinkanais ir bruknėmis, datulių džemu ir ožkos sūrio kremu bei persimonų-obuolių pagardu. Šventinį pyragą su mandarinų cukatomis, imbieru ir kokosais bei speltos miltų paplotėlius su kepintomis alyvuogėmis ir žolelėmis iškepė Aida Matulevičiūtė, dirbanti „HBH Vilnius“. Šefė taip pat pasiūlė obuolių ir mėtų punčą su cinamonu ir raudonais čili pipiriukais. Imbieriniais sausainiais vaišino technologė Olga Medveckaja. Virtuvės šefas Valius Čepanonis pasidalino konditerinėmis paslaptimis, kaip teisingai šventėms iškepti kaneles.
Pirmąjį savo restorano „Dublis“ gimtadienį švenčiantis šefas Deivydas Praspaliauskas renginio dalyvius vaišino moliūgų ir rūkyto ungurio sriuba su ožkos sūriu ir skrudintomis moliūgų sėklomis bei saulėgrąžų daigais.
Šventėms anties kepenėlių pašteto (pranc. Foie gras) ir meduolinio biskvito užkandį su apelsinų džemu pristatė technologas Vladas Judickis. Viešbučio „Corner“ virtuvės šefas Mindaugas Mizaras gamino Prancūzijoje populiarią vištieną „Supreme“ – vištienos krūtinėlę su sparnelio dalimi, užkandį gardindamas pankoliais, juoda ir raudona bolivine balanda bei sojų oru.
Patyrusi virtuvės meistrė Aldona Gečienė svečiams pasiūlė rudagalvės menkės patiekalą, skanintą žolelių plutele, švelnia bulvių česnakų piure, morkų čili kremu ir traškiomis daržovėmis.
Po to ant stalų svečiams buvo tiekiami keraminėje kepsninėje, rūkykloje ir krosnyje „Big Green Egg“ virtuvės šefo Lauryno Bužinsko paruošti lengvai apskrudinti, minkšti, sultingi brandintos jautienos „Tomahawk“ didkepsniai su griliuotu pastarnoku, grybais ir žolelių padažu.
Eklerą su „Delight“ grietinėlės sūriu, geltonųjų slyvų kremu, „Panna cotta“ putėsiais ir šiltomis kriaušių-persimonų salotomis paruošė Darius Dabrovolskas, sveikatingumo ir poilsio komplekso „Vytautas Mineral SPA“ virtuvės šefas.
Tarp gausiai tiekamų vaišių į vėlyvuosius pusryčius susirinkusius svečius su švenčių metu aktualiomis verslo etiketo taisyklėmis supažindino ir stalo serviravimo patarimais dalinosi tarptautinio protokolo ir etiketo konsultantė Adriana Rastauskaitė.
Šefų pristatyti patiekalai buvo serviruojami UAB „Sangaida“ lėkštėse, išsiskiriančiose kokybe, originalumu ir elegancija. Artėjant šventiniam laikotarpiui, įmonė akcentavo naujienas - „Nordic Berry“ trintas uogas gėrimams.
Kuriant svečiams gerą nuotaiką ir jaukią aplinką, UAB „Jokado projektai“ pasiūlė salės ir stalų puošybos idėjas. Kartu pristatė profesionalams naują švarkų kolekciją - UAB „Jokado projektai“ by Deivydas Praspaliauskas, drąsiems ir siekiantiems inovatyvumo šefams.
UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ - bendra Lietuvos ir Vokietijos įmonė, turinti daugiau nei 20 metų patirtį, papasakojo apie moderniausius įrengimus - vokiškas konvekcines krosnis, pasižyminčias daugiafunkcionalumu ir ekonomiškumu.
UAB „Manjana“, profesionalių švaros sprendimų ir priemonių tiekėja, pristatė „Brita Professional“, vandens filtravimo sprendimus, skirtus tiekti tyram stalo vandeniui maitinimo įstaigose. Pristatymo metu sužinojome, kodėl vandens kokybė ypač svarbi kavos ir maisto gaminiams.
Dėkojame metiniams partneriams: „Baltic Larus“, „Big Green Egg“, „Dansukker“, „Jokado projektai“, „Manjana“, „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, „Reaton“, „Sangaida“, „Santa Maria“, „Sanitex“, „Promo Cash&Carry“, „Unilever Food Solutions“, „Vilniaus paukštynas“, informaciniams partneriams - žurnalams „Geras skonis“, „Restoranų verslas“, portalui - meniu.lt
Dėkojame „Green Hall“ restorano komandai už priėmimą ir visokeriopą pagalbą.
Linkime visiems jaukių, šviesių švenčių!