Ar žinojote, kad geriausi restoranai Palangoje yra vertinami ne tik vietinių gurmanų, bet ir daugiau nei 100 Lietuvos maisto industrijos profesionalų? Palangos gastronominis pasaulis pastaraisiais metais tampa vis įdomesnis ir įvairesnis. Čia kiekvienas svečias ras restoraną pagal savo skonį – nuo prabangių restoranų iki jaukių pajūrio užeigų.
Restoranas Palanga
Legendinis restoranas „Palanga“, įsikūręs Birutės alėjoje 60, puikiai derina klasikinės itališkos virtuvės subtilybes su lietuviško kulinarinio paveldo autentiškumu.
Restorano šefai ir meniu
Virtuvei vadovauja italų šefas Giorgio Pignagnoli, kuris yra pelnęs ne vieną „Michelin“ žvaigždutę Europoje. 2025 metais prie virtuvės komandos prisijungė žymusis Luigi Taglienti, dar labiau praturtinęs restorano meniu. Sezoniniai meniu pasižymi vietinių ūkininkų tiekiamais šviežiausiais produktais, ypatingas dėmesys skiriamas ir pusryčių pasiūlai, kuri yra pritaikyta įvairių dietų poreikiams.
Vyno korta ir rezervacijos
Restorano vyno korta siūlo puikiai prie patiekalų derančius itališkus, prancūziškus ir ispaniškus vynus. Savaitgaliais būtina rezervuoti staliuką iš anksto, nes restoranas yra ypač populiarus tarp Palangos lankytojų ir miesto gyventojų.
Vila Komoda
Istorinėje Tiškevičių šeimos viloje, Meilės alėjoje, įsikūręs restoranas „Vila Komoda“ žavi lankytojus prabangiu interjeru, rafinuota atmosfera ir pasaulinio lygio gastronomija.
Šefas ir degustacinis meniu
Restorano šefas Martynas Meidus, turintis tarptautinės patirties, kuria prancūzų-japonų virtuvių derinį su lietuviškais akcentais. Virtuvė čia remiasi sezoniškumo ir vietinių ingredientų principais.
„Vila Komoda“ pasižymi degustaciniu meniu, kuriame išskirtinis dėmesys skiriamas tradiciniams receptams ir moderniems gamybos būdams.
Prabangus interjeras ir atmosfera
Restorano interjeras prabangus, su marmuro ir gintaro detalėmis bei žaliais aksominiais krėslais, sukuriant nepakartojamą eleganciją. Terasoje galite mėgautis vaizdu į medžių viršūnes ir jūrą.
Be išskirtinės gastronomijos patirties, „Vila Komoda“ siūlo ir prabangią nakvynę elegantiškuose, istorinio žavesio kupinuose kambariuose. Bookitnow suteikia galimybę įsigyti nakvynę šioje unikalioje vietoje, kur komfortas ir aukščiausios klasės aptarnavimas susilieja su išskirtine atmosfera.
Monist
Vytauto gatvėje įsikūręs boutique viešbučio restoranas „Monist“ yra išskirtinė vieta, kur kulinarija susijungia su filosofija ir emocijomis.
Šefė ir restoranų koncepcija
Virtuvės šefė Eglė Kaminskaitė, turinti solidžią tarptautinę patirtį, savo patiekalais siekia atgaivinti lietuviškas kulinarines tradicijas. Čia ypatingai vertinami patiekalai iš vietinių ūkių produktų.
Arbatos ceremonijos ir sezoniniai meniu
Restorane vyksta arbatos ceremonijos, siūlomi dalijimosi pusryčiai, o meniu reguliariai keičiamas pagal sezoniškumą. Tai ideali vieta norintiems sulėtinti tempą ir pasimėgauti išskirtiniu dėmesiu bei skonių harmonija.
Žuvinė
„Žuvinė“ Jono Basanavičiaus gatvėje jau du dešimtmečius džiugina lankytojus ekologiškais žuvies ir jūros gėrybių patiekalais.
Virtuvės šefas ir specializuota virtuvė
Virtuvės šefas Andrius Gurevičius garsėja savo gebėjimu išryškinti natūralų žuvies skonį. Restoranas siūlo platų pasirinkimą nuo garsiosios prancūziškos sriubos „Bouillabaisse“ iki subtilių žuvies patiekalų.
Išskirtinė žuvies kokybė ir vyno deriniai
„Žuvinėje“ naudojama tik kruopščiai atrinkta žuvis iš Baltijos jūros regiono ir pasaulio vandenynų. Profesionalus aptarnavimas padės išsirinkti tinkamus vyno derinius ir užtikrins įsimintiną vakarienės patirtį.
Todá Palanga
S. Nėries gatvėje įsikūręs sezoninis restoranas „Todá“ atveria vartus į Vidurio Rytų kulinariją.
Šefas ir meniu koncepcija
Šefas Martynas Praškevičius, garsėjantis ir savo Vilniaus restoranu „Džiaugsmas“, sukūrė unikalią gastronominę oazę, kviesdamas dalintis įvairiais mažais patiekalais. Čia kiekvienas apsilankymas tampa savotiška kelione po Vidurio Rytų šalis.
Autentiški Vidurio Rytų patiekalai
„Todá“ išskiria autentiškas humusas, liulia kebabai, laffa duona ir platus meze lėkštelių asortimentas.
Meat Steak House
„Meat Steak House“, įsikūręs Vytauto gatvėje, yra tikras rojaus kampelis mėsos gurmanams.
Brandintos mėsos pasiūla
Šefas Liutauras Čeprackas sukūrė išskirtinį restorano konceptą, pagrįstą kruopščiai atrinkta, aukščiausios kokybės brandinta mėsa. Čia rasite unikalią Baltijos šalyse mėsos brandinimo kamerą.
Populiariausi patiekalai
Firminiai patiekalai, kaip ant kedro lentelės kepta antis ar puikiai paruošti steikai, užtikrina ne tik gomurio malonumus, bet ir estetines emocijas.
Vila Šilelis
Grafų Tiškevičių alėjoje įsikūrusi „Vila Šilelis“ žavi savo istorine elegancija ir šiuolaikiška Viduržemio jūros virtuve.
Unikalūs pusryčiai ir autentiški receptai
Čia lankytojai gali mėgautis išskirtiniais pusryčiais ir netikėtais ingredientų deriniais, tokiais kaip turkiški „Çilbir“ kiaušiniai arba avokado toast'ai.
Dalijimosi meniu ir atmosfera
Restoranas siūlo dalijimosi meniu, kur maži patiekalai kviečia dalintis ir bendrauti.
Vandenis
„Vandenis“ yra daugiau nei restoranas – tai gyva kultūros vieta, kur muzika ir maistas susijungia į vieną visumą.
Autentiški lietuviški patiekalai
Birutės alėjoje įsikūręs restoranas siūlo naminiai koldūnus, jautienos steikus, paruoštus iš vietinių ekologiškų produktų.
Muzikiniai vakarai ir renginiai
Restorano erdvėje reguliariai vyksta koncertai, kuriuose pasirodo garsūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai.
Apibendrinimas
Palanga 2025 metais tampa tikra gastronomijos sostine. Tad planuodami vizitą, nepamirškite rezervuoti staliukų iš anksto – šios vietos labai paklausios tiek vasarą, tiek savaitgaliais.