Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „The Urban Garden"

2019-08-12
Paskelbk savo straipsnį

Šių metų gegužės gale, J. Basanavičiaus gatvės papėdėje, visai netoli MO muziejais, atvėrė duris nauja vietelė labai miestietišku pavadinimu – The Urban Garden. Tiesą sakant, nežinau, kur ši kavinukė buvo įsikūrusi anksčiau, tačiau man, keliaujančiam viešuoju transportu ši lokacija yra puiki. Taip atrodys ir tiems, kurie renkasi „žalesnes“ transporto priemones: paspirtukus, riedlentes, dviračius ar kojas. Keliaujantiems sava keturrate transporto priemone teks nusivilti – rasti vietą automobiliui priparkuoti lengva nebus. Socialiniuose tinkluose estetiškais vaizdais ir raiškia spalvų gama patraukę mano dėmesį, The Urban Garden atsidūrė norimų aplankyti kavinukių sąrašo viršuje.

The Urban Garden kviečia mėgautis gaivą ir lengvumą žadanačiais patiekalais – smoothie bowls‘ais (glotnučių dubenėliais), skrebučiais, salotomis, sumuštiniais, košėmis ir kitais patiekalais, kuriuos įprastai miestelėnai renkasi pusryčiams. Didžioji dalis patiekalų yra veganiški, tačiau galima rasti ir kelis vegetariškus variantus sūrio, jogurto ir plaktos kiaušinienės mėgėjams. Pusryčių meniu yra siūlomas visą darbo dieną, kuri šioje vietoje yra gan trumpa. Savo smalsumą ir skrandžio aimanas numalšinti turėjau skubėti, mat jau 19:00 The Urban Garden užrakina savo duris.

Padavėjos-baristos mus pasitiko draugiška šypsena, o kavinukės aplinka žadėjo neįpareigojančią atmosferą. Kiekvienas patiekalas skambėjo geriau už praėjusįjį, tad vieno lapo meniu nagrinėjome geras 10 minučių. Galų gale išsirinkome Meksitiešką budos dubenėlį (kad sočiai pasistiprintume), acai glotnučio dubenėlį (kad pagaliau paragautume apdainuotųjų acai uogų) ir naminę granolą (kad mažąją degustaciją užbaigtume namais kvepiančiu desertu).  

The Urban Garden interjeras savyje supina nenuilstančio miesto ritmo atspindžius ir gamtos teikiamą ramybės prieglobstį. Nors vakarieniavome beveik pačiame Vilniaus centre, o zujančių automobilių padangų ir variklių garsai prasiskverbė pro pastato mūrą, mediniai baldai, pinti šviestuvų gaubtai, medžiaginiai papuošimai nukėlė į tolimųjų kraštų kaimo gyvenvietę, kurią esu matęs tik kelionių blog‘ų nuotraukose. Gyvumo medžiu ir vytelėmis kurtam interjerui suteikė žali lapų piešiniai ant sienų. Laikinas pabėgimas į užmiestį. Nenoriu sudaryti įspūdžio, kad interjeras kaimiškas – anaiptol. Medžio, tekstilės ir metalo sąjunga atrodė moderniai ir šiuolaikiškai. Tik Ikea indai, nors spalviškai ir tinkantys, nelabai derėjo su interjeru.

Užsakytos meksikietiškos salotos buvo patiektos vos už kelių minučių. Nesistebėjau, mat buvome vieninteliai klientai, o ir salotoms pagaminti labai daug pastangų įdėti nereikėjo. Bolivinė balanda ir pupelės buvo išvirtos iš anksto, kitus ingredientus tereikėjo dailiai sudėti į lėkštę. Paprasta kaip du kart du. Salotos kale truputį kietos, o bolivinė balanda taip pat skonio ne išraiškingo, tačiau visi kiti ingredientai – gardūs, o jų visuma, kartu su šiek tiek aštriu padažu sukuria skanų derinį. Salotose gardžiai „susižaidžia“ daug skirtingų tekstūrų, vienu metu ragaujant skirtingus ingredientus, galima pačiam „sudėlioti" norimą skonį. 

Acai dubenėlis – gražus akiai ir mielas gomuriui, kupinas gamtos turtų. Patiektas kartu su salotomis, buvo suvalgytas kone akimirksniu. Dviese juo nepasidalinome, ir su kiekvienu šaukštu kabindavome vis didesnį kiekį rožinio glotnučio. Žinant dubenėlio ingredientus, sąžinė nė kiek negraužė. Gaivus, vėsus, traškus, su saldžia rūgštele... Puikiai atgaivinantis karštą vasaros dieną.

Kadangi mano racione vakarienė be mėsos pasitaiko retai, ragautos salotos ir glotnutis pilnai neužpildė ir paliko vietos desertui – granolai su jogurtu. Sluoksniuotis skanus, primenantis tuos, kokius pats gaminu namuose. Tiesa, šis man buvo per saldus, jogurto mažiau, negu užtektų sudrėkinti sausai granolai. Džiaugiuosi, desertas atrodė taip, kaip ir Facebook‘e matytoje nuotraukoje – daliai susluoksniuotas, puoštas uogomis. Kitą kartą (neabejoju, kad jis ateis) mielai paragaučiau kito deserto.

Sąskaita: valgėme dviese, maisto užteko maloniam pasisotinimui. Meksikietiškos salotos – 5,7€, acai smoothie bowl – 5€, naminė granola – 3,9€. Viso: 14,6€

Aptarnavimas: užsakymą priėmusi mergina buvo maloni, žinojo patiekalų sudėtis ir atsakė į klausimus. Aptarnavo greitai, neįkyriai, tačiau paslaugiai. 5/5

Interjeras: šiuolaikiškas, neperkrautas, nukeliantis į užmiestį, tebeesant miesto centre. Nesu tikras kaip, bet sukurta atmosfera atpalaiduojanti, jauki, apsupanti ramuma. 5/5

Meniu: ragauti patiekalai buvo džiugino gumurį ingredientų šviežumu, ryškiomis spalvomis, puikiu skoniu ir sveikumu. Vakare pusryčiaujant The Urban Garden neįmanoma pasirinkti patiekalo, nepraturtinto gamtos gėrybėmis ir sveikatos šaltiniais. Tiesa, patiekalai gan paprasti, jogurtą su granolą tobulinčiau. 4/5

Bendras vertinimas: Norėsiu sugrįžti. 4.7/5