Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Bazilijonai“

2020-10-26
Paskelbk savo straipsnį

Restoranas „Bazilijonai“ įsikūręs visai netoli Vilniaus Aušros vartų. Tai – puiki vieta, norintiems atsipūsti, užkąsti ar kiek rimčiau pavalgyti po lengvo pasivaikščiojimo po senamiestį.

Mes į „Bazilijonų“ restoraną užsukome sekmadienio popietę. Vos tik įėję pastebėjome, kad čia nedaug lankytojų, tad apsidžiaugėme, nes ieškojome ramios vietos tingiems ir neįpareigojantiems pietums.

Restorano interjeras dvelkė tvarkinga klasika ir neperkrautu stiliumi. Pagalvojau, kad ši vieta tinka tiek pabūti dviese, tiek su kompanija, o taip pat yra autentiškai įrengta rūsio salė, kurioje gali tilpti netgi gausios šventės dalyviai. Man patiko tai, jog restorane buvo stengiamasi išlaikyti autentiškas senamiesčio detales (atidengtus sienų akmenis) ir šalia jų integruoti modernų apšvietimą.

Meniu buvo neperkrautas, tačiau rinktis tikrai buvo iš ko, ypač geras keptų ant grotelių patiekalų pasirinkimas, maloniai nustebino garnyrų bei padažų įvairovė. Išsirinkome jautienos išpjovos šašlyką (su adžika, šviežių daržovių rinkiniu ir skrudintomis bulvėmis), perlinių kruopų risotto, užsisakėme kavos, pyrago ir stalo vandens.

Kavą paprašėme atnešti iš anksto, kol laukėme patiekalų. Aš asmeniškai labiau mėgstu kartesnę, stipresnę kavą, todėl man ši pasirodė kiek per daug pieniška, tačiau akivaizdu, kad kokybiška. Mano kompanionas beveik negeria kavos, todėl jam toks lengvesnis variantas – priešingai – buvo labai prie širdies.

Netrukus ragavome ir patiekalus. Jautienos išpjovos šašlykas pelnė mano simpatijas vos tik patekęs ant stalo. Atrodė neperkepęs, labai gardžiai kvepėjo. Garnyras buvo paprastas, tačiau matyti, jog daržovės šviežios, o bulvytės kokybiškai iškeptos, lengvai paprieskoniuotos neįkyriais prieskoniais. Mėsos skonis visiškai pateisino lūkesčius – jis buvo lengvas (kiek tai įmanoma tokiam patiekalui), mėsa minkšta ir sultinga! Akivaizdu, kad prieskonių buvo naudota saikingai – jie neužgožė natūralaus mėsos skonio – manau, kad tai itin svarbu gaminant šašlyką. Adžikos padažas buvo švelniai aštrus, tikrai ne deginantis, tad patiko, jog papildė patiekalo visumą.

Risotto atrodė kiek kukliau, tačiau skonio subtilumu nenusileido jautienos išpjovai. Viena vertus – kruopų risotto gana paprastas patiekalas, lyginant su kepsiu, tačiau paprastas visai neturėtų reikšti prastas. Šiuo atveju, risotto toli gražu nebuvo prastas. Kruopos buvo išvirtos labai gerai, nepervirtos, neištižusios, sūris ir grybai lengvai papildė drėgną kruopų ir sūrio duetą. Ko gero, ten buvo dar kažkoks nematomas slaptas ingredientas, kurio nepavyko identifikuoti, bet jo pagalba risotto buvo toks lengvai kremiškas ir tikrai maloniai nuteikė gomurį.

Galiausiai pasivaišinome desertu – sūrio pyragu. Jis buvo gaivaus klasikinio skonio. Mano pietų kompanionui labai patiko, o aš gal drįsčiau teigti, kad tikrai jis nebuvo pats geriausias mano ragautas sūrio pyragas.

Trumpai apibendrinant viešnagę „Bazilijonų“ restorane galiu drąsiai teigti, jog tikrai verta ten užsukti, jei norite paskanauti klasikinių, gerai iškepusių ir neperkrautų kepsnių. Manau, kad čia patiktų neįpareigojančios, klasikinės atmosferos gerbėjams, norintiems kiek daugiau, nei dienos pietūs kasdien lankomoje kavinėje už kampo.

Sąskaita: Latte kava (2vnt.) – 4,40€, Jautienos išpjovos šašlykas (pasirinktas garnyras: daržovių rinkinys, skrudintos bulvės, adžika) – 14€, Perlinių kruopų risotto – 5€, Sūrio pyragas – 3,50€, Stalo vanduo (500 ml) – 1,10€. Iš viso: 28 eur.

Maistas: 4/5 – paprastas, tačiau patiekalų skonis labai geras. Maksimaliai nevertinau, kadangi manau, jog vis tiek patiekalas turėtų būti kažkuo išskirtinis, stebinti. Sakyčiau, patiekalai „Bazilijonuose“ yra valgytojams, nemėgstantiems keistų staigmenėlių lėkštėje.

Aptarnavimas: 4/5 – padavėja buvo maloni, tačiau truputį išsiblaškiusi – pamiršo atnešti stalo vandenį, todėl teko prašyti iš naujo. Ypatingų aptarnavimo įgūdžių nepastebėjome.

Interjeras: 3/5 – klasikinis, tvarkingas, paprastas ir neįpareigojantis. Mes nesėdėjome rūsyje, tačiau ten nusileidus buvo justi nelabai malonus drėgmės kvapas.

Bendras vertinimas: 3,6/5 – viešnagė buvo maloni, tačiau nepasakyčiau, kad kažkuo labai likome nustebinti. Patiko labai geras patiekalų skonis. Manau, kad šis restoranas labiau patiktų mano mamai, nei man. Trupai tariant – ieškantys kažko įdomesnio tikrai gali likti ne iki galo patenkinti.