Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Idėjos priešpiečių dėžutėms: ką skanaus nusinešti į darbą?

2022-11-29
Pasidalink receptu

Jeigu jau skaitote šį straipsnį, tikriausiai jums, kaip ir daugeliui iš mūsų, trūksta idėjų – kokį patiekalą šį kartą nusinešti į darbą? Kriterijai priešpiečių dėžučių patiekalams gana aiškūs: skanu, sotu, galimybė valgyti iš karto arba pasišildyti mikrobangų krosnelėje, kuo mažiau pašalinių kvapų – juk nesinori, jog kolegas trikdytų žuvies aromatas arba dar koks nors labai specifinis kvapas.

Taigi, siūlome jums kelias receptų idėjas. Pasigaminsite iš vakaro, ryte nusinešite į darbą, o išalkę galėsite džiaugtis dar nenusibodusiu  ir skaniu maistu.

 

Kepta vištiena su cukinijomis

Vištiena – puikus pasirinkimas pietums. Sotu, skanu ir neapsunkina skrandžio. Siūlome puikų receptą – patiekalą pasigaminsite per mažiau nei pusvalandį.

2 porcijoms jums reikės:

  • 300 gramų vištienos krūtinėlės arba šlaunelių (supjaustytų 5–7 cm juostelėmis)
  • 3 arbatinių šaukštelių sojos padažo
  • 3 arbatinių šaukštelių ryžių acto
  • 2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
  • 2 česnako skiltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio čili dribsnių
  • 1 nedidelės cukinijos, supjaustytos kubeliais
  • 1 nedidelės saldžiosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
  • 5 šviežių baziliko lapelių
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  • Nedideliame dubenėlyje sumaišome sojų padažą, ryžių actą, sezamų aliejų.
  • Įkaitiname keptuvę, įpilame kepimo aliejų. Aliejui įkaitus, ant vidutinės ugnies kepame vištieną maždaug 8 min. Sudedame tarkuotą imbierą, susmulkintą česnaką ir viską pakepame dar 1 min.
  •  Supilame sojų, ryžių acto, sezamo aliejaus mišinį ant vištienos. Pamaišome. Sudedame cukiniją ir papriką. Viską kepame dar 5–10 min, kol padažas sutirštės.
  • Išjungiame ugnį. Į keptuvę sudedame baziliką ir dar kartą visą permaišome.
  • Susidedame patiekalą į priešpiečių dėžutę. Jeigu norime, garnyrui galime išsivirti ryžių. Skanaus!

 

Graikiško stiliaus salotos su makaronais

Makaronų salotos – patiekalas, kuris puikiai tiks į priešpiečių dėžutę. Pasigaminate, susipakuojate, o kitą dieną mėgaujatės sočiais, tačiau tuo pačiu neapsunkinančiais pietumis. Padažą rekomenduojame įsidėti šalia ir užsipilti prieš valgant – tokiu būdu salotos vis dar bus malonios tekstūros, neištežusios.

2 porcijoms jums reikės:

  • 200 g trumpų makaronų (pvz. penne, rigatoni, farfalle, orecchiette)
  • 60 g konservuotų avinžirnių
  • 10 g šviežių žolelių  (baziliko, krapų, raudonėlio)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio paprikos
  • 2 nedidelių agurkų
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio čili dribsnių
  • Saujos kedro riešutų
  • 10 g marinuotos chalapos paprikos
  • 30 g alyvuogių be kauliukų
  • 70 g fetos sūrio

Padažui:

  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto
  • 1 valgomojo šaukšto tahini (sezamų pastos) arba majonezo
  • 1 valgomojo šaukšto dižono garstyčių
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Gamino eiga:

  • Pirmiausia – pasigaminkite padažą. Tai padaryti išties paprasta – sumaišykite visus ingredientus, kol masė taps vientisa. Įsipilkite į nedidelį indelį.
  • Išsivirkite makaronus. Vadovaukitės instrukcijomis ant pakelio.
  • Kol makaronai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite žoleles. Sudėkite į dubenį, o taip pat įdėkite čili dribsnius, kedro riešutus.
  • Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakaitinkite alyvuogių aliejų. Šiltą aliejų užpilkite ant svogūnų ir žolelių mišinio. Išmaišykite. Taip geriau atsiskleis skonis.
  • Galiausiai, į dubenį sudėkite išvirusius makaronus, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, kubeliais supjaustytą agurką, pasmulkintą chalapos papriką, avinžirnius, alyvuoges, šiaudeliais supjaustytą papriką. Apibarstykite fetos sūriu.
  • Salotas susidėkite į priešpiečių dėžutę. Šalia įsidėkite indelį su padažu. Prieš valgant teliks užpilti padažą ant salotų ir mėgautis. Skanaus!

 

Meksikietiški buritai

Sumuštiniai darbe jau nusibodo? Siūlome puikią alternatyvą – meksikietiškus buritus. Skanu? Taip. Sotu? Taip. Lengva pasigaminti? Tikrai taip. Puikus patiekalas į priešpiečių dėžutę.

2 porcijoms jums reikės:

  • 50 g ryžių
  • 200 g maltos jautienos
  • 50 g konservuotų juodųjų pupelių
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g čederio sūrio
  • 1 pomidoro
  • 4 vidutinio dydžio tortilijų
  • 4 lapų iceberg salotos
  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus kepimui
  • ½ arbatinio šaukštelio kumino
  • ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 2 valgomųjų šaukštų švelnaus pomidorų padažo

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia, išsiverdame ryžius.
  • Kol ryžiai verda, ruošiame įdarą: keptuvėje įkaitiname aliejų ir įdedami kepti maltą jautieną. Kai mėsa iškepa, sudedame susmulkintą česnaką ir pakepame dar minutę. Tada supilame pomidorų padažą ir viską sumaišome.
  • Susitarkuojame čederio sūrį. Kubeliais supjaustome pomidorus, iceberg salotą – juostelėmis.
  • Tortilijos centre sudedame ryžius, mėsos įdarą, pomidorus, salotas, apibarstome sūriu.
  • Susukame buritą: įdarą apgaubiame apatine tortilijos dalimi, užlenkiame šonus ir susukame tvirtą suktinuką.
  • Kiekvieną suktinuką dar papildomai susukame į foliją.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Buritus kepame 15 min.
  • Viskas – maistas priešpiečių dėžutei paruoštas!

 

Vištienos ir daržovių dubuo su tzatziki pažadu

Ryškūs, spalvoti ir, žinoma, maistingi dubenėliai – bowls‘ai – patiekalas, kuris pastaraisiais metais tapo kaip niekad populiarus. Ir ne be reikalo: paruošti itin lengva, pasižymi skonių įvairove, o ir nusinešti į darbą nesudėtinga. Siūlome jums vištienos ir daržovių dubens receptą. O tzatziki padažas šį patiekalą pakelia į aukštumas. Rekomenduojame!

2 porcijoms jums reikės:

  • 300 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
  • 20 g graikiško jogurto
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • 1 nedidelio svogūno, susmulkinto
  • 1/3 avokado, supjaustyto kubeliais
  • 1 ilgo agurko, supjaustyto kubeliais
  • 1/3 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 1/3 arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
  • 4 g krapų, susmulkintų
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių, druskos, pipirų
  • 50 g fetos sūrio
  • Salotų, pomidorų, paprikos – pagal poreikį

Padažui:

  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 nedidelio agurko
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

  • Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną, graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, svogūną, česnaką, prieskonius, žiupsnelį druskos ir pipirų. Palikite 15 min kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve – tegul marinuojasi.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ant kepimo popieriaus sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite 15 min. Tada apverskite ir kepkite dar 5–10 min, kol paukštiena visiškai iškeps.
  • Kol vištiena kepa, dubenyje sumaišykite agurkus, avokadą, citrinos sultis, krapus, druską ir pipirus.
  • Pasigaminkite padažą: agurkus sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite. Tarkuotus agurkus sumaišykite su smulkintu česnaku, aliejumi, citrinų sultimis ir jogurtu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Susipilkite į atskirą indelį ir padėkite į šaldytuvą.
  • Į dubenį (ar tiesiai į priešpiečių dėžutę) sudėkite pasirinktas daržoves (salotas, pomidorus ar pan.). Ant viršaus dėkite keptą vištieną, agurkų/avokadų salotas, patrupintą fetos sūrį. Prieš valgydami užsipilkite padažą Skanaus!