Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu, imbiero aliejumi, obuoliais, agurkais, perilės daigais, nasturtomis, krevetės traškučiu.
Krevetės
Krevečių 40/50 dydžio 150 g
Druskos
Cukraus
Krevetes nusivalyti, pabarstyti druska ir cukrumi ir palikti 10 minučių. Tada apipilti niumjam padažu, kad padengtų krevetes ir palaikyti apie vieną valandą.
Jogurto kremas su Yuzu kosho
Graikiško jogurto 100 g
Yuzu kosho 25 g
Druskos 2 g
Cukraus 2 g
Graikinį jogurta išplakti šluotele, kosho sutrinti blenderiu, kad neliktų gabaliukų ir įdėti į jogurtą. Paragauti: skirtingi kosho-skirtingas skonis. Supakuoti į buteliuką ar konditerijos maišelį.
Agurkų ir obuolių lapai
Agurkų 100 g
Obuolių 100 g
Agurkus bei obuolius supjaustyti Mandolina, su maisto formele išspausti norimas formas. Visas nuopjovas palikti padažui.
Imbiero aliejus
Imbiero 50 g
Rapsų aliejaus 50 g
Imbierą sutrinti su aliejumi termomiksu, kaitinant iki 50 C 10 min. Tada viską perkošti ir supilti į buteliuką.
Niumjam padažas bei marinatas
Palmių cukraus 55 g
Laimo cukraus 235 g
Obuolių sulčių 160 g
Agurkų sulčių 80 g
Kalendros 75 g
Žuvies padažo 60 g
Iš obuolių ir agurkų likučių išspausti sultis taip pat ir laimo, viską supilti į termomiksą, dėti kalendras, žuvies padažą bei palmių cukrų ir sutrinti iki vientisos masės. Dalį panaudoti krevetėms marinuoti, dalį supilti į buteliuką.
Krevetės formos traškutis
Obuolių 210 g
Isomalt 60 g
Kiaušinių baltymų 15 g
Gliukozės 10 g
Kalendros 15 g
Obuolius užvakumuoti ir virti 15 min. 100 C garuose orkaitėje, kol suminkštėja.
Sudėti viską į termomiksą ir trinti iki vientisos masės, ją tepti ant norimo trafareto, padėto ant silikono.
Džiovinti viską 90 C 50 min., nuimti, kol karšti ir formuoti norimą formą.
Mikrožalumynai
Perilės 20 lapelių
Kalendros 20 lapelių
Nasturtos 20-25 lapai
Žalumynus nukarpyti norimo ilgio bei dydžio.
Patiekimas
Jogurtą pilti apskritimu į lėkštę. Dėti krevetes į apskritimą. Aplink apdėlioti agurkais bei obuoliais.
Pašlakstyti aliejumi bei niumjam padažu. Dėti žalumynus arčiau centro ir padėti traškutį.