This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Virtuvės šefas Ignas Damanskas: Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu

2023-12-08
Share your recipe

Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu, imbiero aliejumi, obuoliais, agurkais, perilės daigais, nasturtomis, krevetės traškučiu.

Krevetės

Krevečių 40/50 dydžio 150 g

Druskos

Cukraus

Krevetes nusivalyti, pabarstyti druska ir cukrumi ir palikti 10 minučių. Tada apipilti niumjam padažu, kad padengtų krevetes ir palaikyti apie vieną valandą.

Jogurto kremas su Yuzu kosho

Graikiško jogurto 100 g

Yuzu kosho 25 g

Druskos 2 g

Cukraus 2 g

Graikinį jogurta išplakti šluotele, kosho sutrinti blenderiu, kad neliktų gabaliukų ir įdėti į jogurtą. Paragauti: skirtingi kosho-skirtingas skonis. Supakuoti į buteliuką ar konditerijos maišelį.

Agurkų ir obuolių lapai

Agurkų 100 g

Obuolių 100 g

Agurkus bei obuolius supjaustyti Mandolina, su maisto formele išspausti norimas formas. Visas nuopjovas palikti padažui.

Imbiero aliejus

Imbiero 50 g

Rapsų aliejaus 50 g

Imbierą sutrinti su aliejumi termomiksu, kaitinant iki 50 C 10 min. Tada viską perkošti ir supilti į buteliuką.

Niumjam padažas bei marinatas

Palmių cukraus 55 g

Laimo cukraus 235 g

Obuolių sulčių 160 g

Agurkų sulčių 80 g

Kalendros 75 g

Žuvies padažo 60 g

Iš obuolių ir agurkų likučių išspausti sultis taip pat ir laimo, viską supilti į termomiksą, dėti kalendras, žuvies padažą bei palmių cukrų ir sutrinti iki vientisos masės. Dalį panaudoti krevetėms marinuoti, dalį supilti į buteliuką.

Krevetės formos traškutis

Obuolių 210 g

Isomalt 60 g

Kiaušinių baltymų 15 g

Gliukozės 10 g

Kalendros 15 g

Obuolius užvakumuoti ir virti 15 min. 100 C garuose orkaitėje, kol suminkštėja.

Sudėti viską į termomiksą ir trinti iki vientisos masės, ją tepti ant norimo trafareto, padėto ant silikono.

Džiovinti viską 90 C 50 min., nuimti, kol karšti ir formuoti norimą formą.

Mikrožalumynai

Perilės 20 lapelių

Kalendros 20 lapelių

Nasturtos 20-25 lapai

Žalumynus nukarpyti norimo ilgio bei dydžio.

Patiekimas

Jogurtą pilti apskritimu į lėkštę. Dėti krevetes į apskritimą. Aplink apdėlioti agurkais bei obuoliais.

Pašlakstyti aliejumi bei niumjam padažu. Dėti žalumynus arčiau centro ir padėti traškutį.