Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Avinžirnių kukuliai su keptų paprikų padažu

2019-04-05
Kopīgojiet savu recepti

Šie veganiški avinžirnių kukuliai keptų paprikų padaže yra tiesiog fantastiški. O šitas paprikų padažas yra tiesiog wow. Jis taip pat puikiai tinka gardinti praktiškai bet ką.
Iš karto atsakau į pirmą klausimą, kuris jums net neabejoju kilo. Keptas paprikas galite arba nusipirkti parduotuvėje (tinka ir marinuotos keptos paprikos) arba tiesiog paprasčiausiai paimti ir iškepti perpjautą papriką savo orkaitėje. Šiame recepte puikiai tinka abudu variantai.
Taip pat drąsiai galite iškepti didesnį kukulių kiekį ir juos užšaldyti, o prireikus tiesiog išvirti padaže.
Kukulius patiekite su daržovėmis, salotomis, makaronais ar kitais mėgstamais produktais.

Taigi pradedame!

INGREDIENTAI

2 puodeliai virtų rudųjų ryžių (kambario temperatūros)
1 sauja graikinių riešutų
2 česnako skiltelės
1 skardinės konservuotų avinžirnių
½ puodelio maistinių mielių
2 valg. š. pomidorų pastos
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arbt. š. džiovinto baziliko
2 arbt. š. druskos
Pipirų

Keptų marinuotų paprikų padažui:

2 vidutinio dydžio keptų paprikų
1 skardinės kokoso pieno
1-2 česnako skiltelės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arbt. š. druskos
Pipirų
1 arbt. š. džiovinto baziliko
1 arbt .š. džiovinto raudonėlio
½ arbt. š. džiovinto čiobrelių

GAMINIMAS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Į maisto smulkintuvą-blenderį įdėkite virtus ruduosius ryžius, riešutus ir česnaką. Susmulkinkite. Įdėkite avinžirnius, maistines mieles, pomidorų pastą, alyvuogių aliejų, baziliką, druską ir pipirus. Smulkinkite iki vientisos masės, kad suspaudus į kamuoliuką ji laikytų savo formą. Jeigu masė yra per šlapia, galite įdėti smulkintų duonos džiūvėsėlių.
3. Ant kepimo skardo patieskite kepimo popierių ir ištepkite jį aliejumi. Rankomis suformuokite golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir dėkite ant skardos. Kukulių viršų irgi ištepkite aliejumi.
4. Kepkite 15 min. Ištraukite iš orkaitės, apverskite ir vėl dėkite kepti 15 min. Iškepusius kukulius palikite 30 min. atvėsti kambario temperatūroje.
5. Kol kukuliai kepa, pasiruoškite padažą.
6. Į maisto smulkintuvą-blenderį įdėkite visus ingredientus skirtus keptų paprikų padažui. Susmulkinkite.
7. Perpilkite padažą į didesnę keptuvę ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite kukulius ir virkite juos apie 5 min. padaže.

Skanaus linki Kas Tas Avokdas