Šį kart – greek style mėsainiai su feta ir nuostabiai gaiviu tzazikiu. Na o jei mėsainius kepsite namuose, šalia puikiai tiks citrininės bulvytės.
INGREDIENTAI
4 mėsainiams reikės:
400g maltos jautienos;
1 kiaušinio;
saujos špinatų;
saujelės saulėje džiovintų pomidorų;
100g fetos;
mėgstamų daržovių – aš naudojau agurką, pomidorą ir kelis špinatų lapelius, bet puikiai tinka ir cukinija, baklažanas ar tiesiog salotų lapai)
druskos, pipirų.
Bulvytėms reikės:
3 vidutinio dydžio bulvių;
žiupsnelio česnako granulių;
smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų;
Tzaziki padažui reikės:
200g graikiško jogurto;
trumpavaisio agurko;
citrinos sulčių (iš pusės citrinos);
ryšelio krapų;
česnako granulių;
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS
Gaminame padažą:
1. Agurką sutarkuojame, krapus labai smulkiai susmulkiname.
2. Visus ingridientus gerai išmaišome. Jei kažko trūksta iki pilno laimės, galite įberti šiek tiek cukraus, taip susireguliuos skonis.
Gaminame bulvytės:
1. Bulves nuskutame, gerai nuplauname ir supjaustome skiltelėmis.
2. Dubenyje jas sumaišome su česnakų granulėmis, citrinos žievele druska bei pipirais ir alyvuogių aliejumi
3. Kepame 20 – 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.
Gaminame mėsainius:
1. Maltą jautieną sumaišome su smulkintais špinatais, saulėje džiovintais pomidorais, kiaušiniu, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišome. Jei atrodo kad viskas nelabai nori sulipti, įberkite kelis šaukštus džiūvėsėlių. Leidžiame šiek tiek pastovėti. Kuo ilgiau tuo geriau, bet užtenka ir 15-20 minučių.
2. Daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
3. Formuojame mėsainių paplotėlius, dedame ant griliaus ir kepame taip, kaip patinka priklausomai nuo kaitros ir paplotėlių storumo (aš mėgstu medium, tai užtenka po 2-3 minutes iš abiejų pusių). Taip pat pašildome bandeles.
4. Komplektuojame mėsainius: ant bandelės tepame tzaziki, dedame špinatus, mėsos paplotėlį, dedame daržovės, barstome fetos bei dar papildomai tzaziki padažo. Čia dar labai tiktų alyvuogės, tik aišku pagalvojau po laiko