Šiuo metu apie pomidorus sukasi tikriausiai kas antro maisto bloger’io receptai, ne išimtis ir aš. Nu kažką gi reikia daryti kai kartą per savaitę parsitempi po 5 kilus pomidorų. Šiame tarte susitiko pomidorai su rikota – vienas nuostabiausių (bent jau man) derinių. Absoliuti vasara ir Italija lėkštėje.
INGREDIENTAI
1 didesnio lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos;
indelio rikotos;
kelių pomidorų;
saujelės bazilikų;
kelių lapelių mėtos;
poros šakelių čiobrelio;
citrinos sulčių;
tarkuotos citrinos žievelės;
1 kiaušinio;
druskos, pipirų;
šlakelio balzaminio acto;
šlakelio alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS
1. Sluoksniuotos tešlos lakštą išimame iš šaldiklio ir leidžiame šiek tiek atšilti.
2. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, tiesiame tešlą, kampus šiek tiek užlenkiame, vidurį pabadome šakute. Dubenėlyje išplakame kiaušinį ir jo plakiniu patepame tešlos kraštus. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepame 20-25 minutes.
3. Dubenėlyje rikotą išmaišome kartu su čiobrelio lapeliais, smulkinta mėta, citrinos sultimis bei žievele, druska bei pipirais.
4. Pomidorus supjaustome riekelėmis.
5. Būsimą tartą imame iš orkaitės, (neišsigąskite, jo vidurys, ta neužlenkta dalis labai išsipūs, viskas gerai, tiesiog šakutės pagalba paguldykite jį į vietą), tepame rikotą, ant viršaus dedame pomidorų riekelės, balzaminio acto ir šauname atgal į orkaitę 5 – 7 minutėms.
6. Tartui leidžiame šiek tiek pravėsti, ant viršaus barstome bazilikų lapelių, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei gardiname šviežiai grūstais pipirais.