„Plento Grill & Wine“ – šeimyninis verslas, prasidėjęs kulinarijos ir vyno mėgėjų rate. Jo įkūrėjai – gerai žinomas armėnas Garnik Kazarian ir jo žmona Ana. Ši pora yra ne tik nenuilstantys ir kūrybiški verslininkai, bet ir puikūs menininkai-amatininkai. Daugelį idėjų ir sprendimų restorane jie ir sugalvojo patys, ir savo rankomis juos sukūrė bei įgyvendino!
Garnikas ir Ana su savo atsakingai surinkta ir parengta komanda Lietuvoje kuria bei įgyvendina aukščiausio lygio armėniškos gastronomijos kultūros perlus. Garniko užnugaryje – gerai žinomas Klaipėdos viešbutis ir restoranas „Ararat“ bei ypač kokybiškų armėniškų gėrimų importuotoja – kompanija UAB „Gadara“.
Restorano koncepcija – ne tik šiuolaikiška, bet ir labai funkcionali: skirtingos malonios erdvės, patogūs sėdimi ir stovimi stalai, pirmoji Lietuvoje originali vyno spinta-vitrina, kurioje, kaip dera gerajam vynui, reguliuojama temperatūra ir drėgmė. Interjero funkcionalumo „vinis“ – restorano zona bei zona ant pakylos, kuri prireikus transformuojama į patogią sceną. Šiltajam sezonui – didelė lauko terasa su atskiru baru, kuri gali būti naudojama renginiams ir atskiriama nuo bendros restorano salės. Yra dvi atskiros, ištaigingos VIP ir pobūvių salės nedidelėms, bet reiklioms kompanijoms.
Restorano virtuvė pusiau atvira – lankytojas gali lengvai matyti, kas ir kaip gaminama gyvai. Čia įrengtas anglių grilius, ant kurio gaminama didžioji dalis patiekalų, net orkaitė-duonkepė čia kūrenama malkomis.
Restorano meniu įdomus ir nebanalus: jei daugumoje Kaukazo regiono restoranų meniu dažnai suvienodėjęs, „Plento Grill & Wine“ rasite autentiškų armėniškos virtuvės sprendimų – restorano šeimininkų gaminamo tikro armėniško sūrio, kuris, kaip įprasta Armėnijoje, patiekiamas su lėkšte, pilna įvairių žalumynų bei graikinių riešutų medaus sirupe, pasirinkus mėgstamiausias žoleles, viskas sukama į lavašą. Būtent nuo tokio nuostabaus užkandžio prasideda bet kuris armėnų susėdimas prie stalo. Dūmo mėgėjams čia tikras rojus: pradedant nuo vegetariško armėniško daržovių šašlyko „Hajastan“, kuris tobulai tinka ir kaip garnyras prie daugelio mėsos kepsnių, baigiant pasakiško skonio ėrienos šonkauliukais – visi ant griliaus gaminti patiekalai turi truputėlį tikros Armėnijos aromato. Restorane yra ir patiekalų, apie kuriuos reikėtų rašyti atskirą straipsnį – tai firminis Garniko „Chačapuri“ ir pieninio ėriuko steikas. Jei Jums reikia nusivesti pietų svarbius verslo partnerius, užsienio svečius ar artimuosius šventinei vakarienei – šie patiekalai ir paties restorano įkūrėjo parinktas armėniškas vynas pakels bet kokius pietus ar vakarienę į aukščiausią lygį. Patikrinkite patys!